Stanovení kvality masa pomocí blízké infračervené spektrometrie
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873565" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873565 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení kvality masa pomocí blízké infračervené spektrometrie
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovení celkové bílkoviny, čisté bílkoviny, čisté svalové bílkoviny a sušiny u vepřového masa metodou blízké infračervené reflektanční spektrometrie s Fourierovou transformací (FT-NIR). Spektra byla měřena v režimu reflektance s kompresní kyvetou v rozsahu 10000 a 4000 cm-1, se 100 skeny. Přístroj byl kalibrován metodou částečných nejmenších čtverců (PLS), metoda byla ověřena pomocí křížové validace.
Název v anglickém jazyce
Determination of the meat quality by near infrared spectrometry
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the total protein, pure protein, non collagen muscle protein and dry matter in pork meat by near infrared reflectance spectrometry with Fourier transform (FT-NIR). Spectra were measured in the reflectance mode witha compressive cell between 10000 and 4000 cm-1, averaging 100 scans. The instrument was calibrated by partial least squares (PLS) method and cross validation was applied to avoid overfitting.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Laboralim 2015
ISBN
978-80-89597-23-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
133-137
Název nakladatele
Slovenská chemická knižnica FChPT STU
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Gabčíkovo
Datum konání akce
5. 3. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—