Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení kvality masa pomocí blízké infračervené spektrometrie

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873565" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873565 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení kvality masa pomocí blízké infračervené spektrometrie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovení celkové bílkoviny, čisté bílkoviny, čisté svalové bílkoviny a sušiny u vepřového masa metodou blízké infračervené reflektanční spektrometrie s Fourierovou transformací (FT-NIR). Spektra byla měřena v režimu reflektance s kompresní kyvetou v rozsahu 10000 a 4000 cm-1, se 100 skeny. Přístroj byl kalibrován metodou částečných nejmenších čtverců (PLS), metoda byla ověřena pomocí křížové validace.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of the meat quality by near infrared spectrometry

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the total protein, pure protein, non collagen muscle protein and dry matter in pork meat by near infrared reflectance spectrometry with Fourier transform (FT-NIR). Spectra were measured in the reflectance mode witha compressive cell between 10000 and 4000 cm-1, averaging 100 scans. The instrument was calibrated by partial least squares (PLS) method and cross validation was applied to avoid overfitting.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Laboralim 2015

  • ISBN

    978-80-89597-23-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    133-137

  • Název nakladatele

    Slovenská chemická knižnica FChPT STU

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Gabčíkovo

  • Datum konání akce

    5. 3. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku