Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Selective properties of chicken's giblets and neck from organic and conventional production system

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873586" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873586 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selective properties of chicken's giblets and neck from organic and conventional production system

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim was to investigate properties of giblets (liver, heart and gizzard) and neck of chickens from organic and conventional production systems. 14 organic and 19 conventional fresh broilers have been obtained from two farms and were evaluated for production properties, surface colour and chemicals parameters. Higher yield has been observed with conventional eviscerated carcass; the giblets (heart, gizzard) and neck of organic chickens are yielded and weighted higher (P < 0.01). Colour parameters indicated that the external surface of liver, neck and gizzard from organic chickens was darker (L*; P < 0.01). The total protein content in liver, heart and neck of organic chickens was greater than in conventional chickens, also fat contents in liver and neck of organic broilers was higher (P < 0.05) than conventional broilers. The ash and phosphor in the neck of conventional broiler was higher (P < 0.05) than in organic chickens. The quantity and quality criteria of giblet and neck from o

  • Název v anglickém jazyce

    Selective properties of chicken's giblets and neck from organic and conventional production system

  • Popis výsledku anglicky

    The aim was to investigate properties of giblets (liver, heart and gizzard) and neck of chickens from organic and conventional production systems. 14 organic and 19 conventional fresh broilers have been obtained from two farms and were evaluated for production properties, surface colour and chemicals parameters. Higher yield has been observed with conventional eviscerated carcass; the giblets (heart, gizzard) and neck of organic chickens are yielded and weighted higher (P < 0.01). Colour parameters indicated that the external surface of liver, neck and gizzard from organic chickens was darker (L*; P < 0.01). The total protein content in liver, heart and neck of organic chickens was greater than in conventional chickens, also fat contents in liver and neck of organic broilers was higher (P < 0.05) than conventional broilers. The ash and phosphor in the neck of conventional broiler was higher (P < 0.05) than in organic chickens. The quantity and quality criteria of giblet and neck from o

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-762-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    54-57

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 10. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku