Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation the colour parameters of giblets from organic and wild ducks

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878760" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878760 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807" target="_blank" >https://is.mendelu.cz/dok_server/slozka.pl?id=110657;download=243807</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation the colour parameters of giblets from organic and wild ducks

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study is evaluation and comparison colour of giblets form organic and wild ducks. Giblets (liver, heart and gizzard) of organic (24) and wild (25) ducks were used in the study. Three colour indicators were investigated including lightness, L*; redness, a* and yellowness, b*. liver and heart of organic duck were significantly (P &lt; 0.05) lighter (higher L* value) than such organs from wild duck. Giblets of wild ducks was more red than (higher a* value) than giblets of organic duck. The gizzard and heart of wild ducks were more yellow (higher b* values) than the organic ducks. The results show differences in colour parameters between the giblets of organic and wild duck which could be attributed to varies reasons including the bleeding efficiency and pre-slaughter/hunting conditions that reflected on the colour of giblets.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation the colour parameters of giblets from organic and wild ducks

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study is evaluation and comparison colour of giblets form organic and wild ducks. Giblets (liver, heart and gizzard) of organic (24) and wild (25) ducks were used in the study. Three colour indicators were investigated including lightness, L*; redness, a* and yellowness, b*. liver and heart of organic duck were significantly (P &lt; 0.05) lighter (higher L* value) than such organs from wild duck. Giblets of wild ducks was more red than (higher a* value) than giblets of organic duck. The gizzard and heart of wild ducks were more yellow (higher b* values) than the organic ducks. The results show differences in colour parameters between the giblets of organic and wild duck which could be attributed to varies reasons including the bleeding efficiency and pre-slaughter/hunting conditions that reflected on the colour of giblets.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLVI. Konference o jakosti potravin a potravinových surovin

  • ISBN

    978-80-7509-714-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    164-171

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 3. 2020

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku