Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chlorophyll as an indicator of green tea quality

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873700" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873700 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S103" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S103</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S103" target="_blank" >10.2754/avb201483S10S103</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chlorophyll as an indicator of green tea quality

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The objective of this work was to study the changes in chlorophyll contents in green teas stored under different conditions and to suggest the most suitable way and length of green tea storage. A secondary aim was to evaluate the possibility of using thechlorophyll content as an indicator of tea freshness. Samples for analysis were obtained from a range of tea-growing regions. Chlorophyll contents were measured using UV-vis spectrophotometry. Chlorophyll absorbance was measured at 642.5 and 660 nm. Prior to storage, chlorophyll concentration in teas ranged from 1.12 to 1.89 mg per 1 g of tea, which corresponded to data given by other authors. Storage was found to lead to a decline in chlorophyll concentration. From the 6(th) month of storage onwards,a significant decrease (P < 0.05) was observed in all samples, irrespective of storage conditions. Based on the findings of this study, original and metal packaging can be considered the most chlorophyll-friendly. On the other hand, glass

  • Název v anglickém jazyce

    Chlorophyll as an indicator of green tea quality

  • Popis výsledku anglicky

    The objective of this work was to study the changes in chlorophyll contents in green teas stored under different conditions and to suggest the most suitable way and length of green tea storage. A secondary aim was to evaluate the possibility of using thechlorophyll content as an indicator of tea freshness. Samples for analysis were obtained from a range of tea-growing regions. Chlorophyll contents were measured using UV-vis spectrophotometry. Chlorophyll absorbance was measured at 642.5 and 660 nm. Prior to storage, chlorophyll concentration in teas ranged from 1.12 to 1.89 mg per 1 g of tea, which corresponded to data given by other authors. Storage was found to lead to a decline in chlorophyll concentration. From the 6(th) month of storage onwards,a significant decrease (P < 0.05) was observed in all samples, irrespective of storage conditions. Based on the findings of this study, original and metal packaging can be considered the most chlorophyll-friendly. On the other hand, glass

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    83

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Suppl. 10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    "S103"-"S109"

  • Kód UT WoS článku

    000354505500015

  • EID výsledku v databázi Scopus