Nutritional value of sea buckthorn pellets and possibility of their use in animal nutrition
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873774" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873774 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Nutritional value of sea buckthorn pellets and possibility of their use in animal nutrition
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of the study was to find out the effect of sea buckthorn pellets, which were added to the feed for laying hens. It was observed, how the supplement of sea buckthorn affects colour intensity of egg yolk. One kg of sea buckthorn pellets contained:208.4 g of crude protein, 169.2 g of crude fat, 171.3 g of crude fiber, 430.1 g of nitrogen-free extract substances, 21.1 g of ash, and gross energy was 23.9 MJ/kg. Laying hens (Isa Brown) were placed in 4 groups, 1 control group (without addition of seabuckthorn pellets) and 3 experimental groups (feed with addition of 2%, 5% and 10% supplement of sea buckthorn pellets). Length of experiment was 4 weeks.
Název v anglickém jazyce
Nutritional value of sea buckthorn pellets and possibility of their use in animal nutrition
Popis výsledku anglicky
The aim of the study was to find out the effect of sea buckthorn pellets, which were added to the feed for laying hens. It was observed, how the supplement of sea buckthorn affects colour intensity of egg yolk. One kg of sea buckthorn pellets contained:208.4 g of crude protein, 169.2 g of crude fat, 171.3 g of crude fiber, 430.1 g of nitrogen-free extract substances, 21.1 g of ash, and gross energy was 23.9 MJ/kg. Laying hens (Isa Brown) were placed in 4 groups, 1 control group (without addition of seabuckthorn pellets) and 3 experimental groups (feed with addition of 2%, 5% and 10% supplement of sea buckthorn pellets). Length of experiment was 4 weeks.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník NutriNET 2015
ISBN
978-80-263-0900-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
69-74
Název nakladatele
Tribun EU s.r.o.
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
15. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—