Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutritional value of sea buckthorn pellets and possibility of their use in animal nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873774" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873774 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional value of sea buckthorn pellets and possibility of their use in animal nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to find out the effect of sea buckthorn pellets, which were added to the feed for laying hens. It was observed, how the supplement of sea buckthorn affects colour intensity of egg yolk. One kg of sea buckthorn pellets contained:208.4 g of crude protein, 169.2 g of crude fat, 171.3 g of crude fiber, 430.1 g of nitrogen-free extract substances, 21.1 g of ash, and gross energy was 23.9 MJ/kg. Laying hens (Isa Brown) were placed in 4 groups, 1 control group (without addition of seabuckthorn pellets) and 3 experimental groups (feed with addition of 2%, 5% and 10% supplement of sea buckthorn pellets). Length of experiment was 4 weeks.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional value of sea buckthorn pellets and possibility of their use in animal nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to find out the effect of sea buckthorn pellets, which were added to the feed for laying hens. It was observed, how the supplement of sea buckthorn affects colour intensity of egg yolk. One kg of sea buckthorn pellets contained:208.4 g of crude protein, 169.2 g of crude fat, 171.3 g of crude fiber, 430.1 g of nitrogen-free extract substances, 21.1 g of ash, and gross energy was 23.9 MJ/kg. Laying hens (Isa Brown) were placed in 4 groups, 1 control group (without addition of seabuckthorn pellets) and 3 experimental groups (feed with addition of 2%, 5% and 10% supplement of sea buckthorn pellets). Length of experiment was 4 weeks.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník NutriNET 2015

  • ISBN

    978-80-263-0900-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    69-74

  • Název nakladatele

    Tribun EU s.r.o.

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    15. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku