Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Assessment of the hygienic quality of canned fish from the perspective of mercury

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873799" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873799 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Assessment of the hygienic quality of canned fish from the perspective of mercury

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study focused on the total mercury content in the muscle of canned fish (tuna, sardine, herring, mackerel and sprat). A total of 66 canned fish was analysed. Canned fish were bought in superstore in the Czech Republic in 2014. Total mercury was determined by atomic absorption spectrophotometry using an AMA 245 analyser. The highest concentration of total mercury was found in muscle of tuna (0.65420 mg/kg), whereas the lowest concentration of mercury (0.0056 mg/kg)was found in muscle of sardine. Theresults are used as an indicator of hygienic quality of fish and fish products.

  • Název v anglickém jazyce

    Assessment of the hygienic quality of canned fish from the perspective of mercury

  • Popis výsledku anglicky

    This study focused on the total mercury content in the muscle of canned fish (tuna, sardine, herring, mackerel and sprat). A total of 66 canned fish was analysed. Canned fish were bought in superstore in the Czech Republic in 2014. Total mercury was determined by atomic absorption spectrophotometry using an AMA 245 analyser. The highest concentration of total mercury was found in muscle of tuna (0.65420 mg/kg), whereas the lowest concentration of mercury (0.0056 mg/kg)was found in muscle of sardine. Theresults are used as an indicator of hygienic quality of fish and fish products.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XVII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-758-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    109-111

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    27. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku