Assessment of the hygienic quality of canned fish from the perspective of mercury
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873799" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873799 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Assessment of the hygienic quality of canned fish from the perspective of mercury
Popis výsledku v původním jazyce
This study focused on the total mercury content in the muscle of canned fish (tuna, sardine, herring, mackerel and sprat). A total of 66 canned fish was analysed. Canned fish were bought in superstore in the Czech Republic in 2014. Total mercury was determined by atomic absorption spectrophotometry using an AMA 245 analyser. The highest concentration of total mercury was found in muscle of tuna (0.65420 mg/kg), whereas the lowest concentration of mercury (0.0056 mg/kg)was found in muscle of sardine. Theresults are used as an indicator of hygienic quality of fish and fish products.
Název v anglickém jazyce
Assessment of the hygienic quality of canned fish from the perspective of mercury
Popis výsledku anglicky
This study focused on the total mercury content in the muscle of canned fish (tuna, sardine, herring, mackerel and sprat). A total of 66 canned fish was analysed. Canned fish were bought in superstore in the Czech Republic in 2014. Total mercury was determined by atomic absorption spectrophotometry using an AMA 245 analyser. The highest concentration of total mercury was found in muscle of tuna (0.65420 mg/kg), whereas the lowest concentration of mercury (0.0056 mg/kg)was found in muscle of sardine. Theresults are used as an indicator of hygienic quality of fish and fish products.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Sborník příspěvků XVII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-758-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
109-111
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
27. 5. 2015
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—