Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mercury in canned fish from local markets in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875947" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875947 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/19393210.2017.1284904" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/19393210.2017.1284904</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/19393210.2017.1284904" target="_blank" >10.1080/19393210.2017.1284904</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mercury in canned fish from local markets in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this survey was to compare total mercury (THg) in canned fish in terms of species and fishing area. A number of 110 samples of canned fish, which were divided by fish species and fishing area, were analysed. The highest THg content in muscle tissue was found in the escolar. In other fish species, the highest level was detected in tuna. Mercury content in tuna differed significantly from mackerel, sardine, and sprat. Mercury content in herring differed significantly from sprat. The order of the fish according to their THg content corresponds to their status in the aquatic food chain. A significant difference was also found between fish caught from the closed Mediterranean and Black Sea and fish caught in the open oceans. In terms of THg content, the results of this study indicate good quality of various species of canned fish caught in worldwide locations.

  • Název v anglickém jazyce

    Mercury in canned fish from local markets in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this survey was to compare total mercury (THg) in canned fish in terms of species and fishing area. A number of 110 samples of canned fish, which were divided by fish species and fishing area, were analysed. The highest THg content in muscle tissue was found in the escolar. In other fish species, the highest level was detected in tuna. Mercury content in tuna differed significantly from mackerel, sardine, and sprat. Mercury content in herring differed significantly from sprat. The order of the fish according to their THg content corresponds to their status in the aquatic food chain. A significant difference was also found between fish caught from the closed Mediterranean and Black Sea and fish caught in the open oceans. In terms of THg content, the results of this study indicate good quality of various species of canned fish caught in worldwide locations.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure &amp; Risk Assessment

  • ISSN

    1944-0049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    149-154

  • Kód UT WoS článku

    000399470400011

  • EID výsledku v databázi Scopus