Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Changes in amino acid spectrum of pasture vegetation during the growing season

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873953" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873953 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Changes in amino acid spectrum of pasture vegetation during the growing season

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare changes in amino acid spectrum of pasture vegetation during the growing season, as a basis for optimizing nutrition for pasture breeds of beef cattle. Samples of pasture vegetation were collected at selected pasture Šumava in locality Křišťanov (District Prachatice). Pasture crop from which the samples were obtained, is used year-round for pasture beef cattle breed. During follow-up were performed in total 4 samples (May, June, July, August). In each of the months ofcollection stand of 10 points, which was randomly selected. The area of one sampling site was 1 m2. Samples were weighed immediately after collection and were immediately transported to the laboratory. After drying green mass and homogenize it was madebasic analysis. During the growing season changes were observed in the monitored values as nitrogen substances (NL) and even individual amino acids (AK). The analysis shows that the amount of NL is from May to July declined gradually, the

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in amino acid spectrum of pasture vegetation during the growing season

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare changes in amino acid spectrum of pasture vegetation during the growing season, as a basis for optimizing nutrition for pasture breeds of beef cattle. Samples of pasture vegetation were collected at selected pasture Šumava in locality Křišťanov (District Prachatice). Pasture crop from which the samples were obtained, is used year-round for pasture beef cattle breed. During follow-up were performed in total 4 samples (May, June, July, August). In each of the months ofcollection stand of 10 points, which was randomly selected. The area of one sampling site was 1 m2. Samples were weighed immediately after collection and were immediately transported to the laboratory. After drying green mass and homogenize it was madebasic analysis. During the growing season changes were observed in the monitored values as nitrogen substances (NL) and even individual amino acids (AK). The analysis shows that the amount of NL is from May to July declined gradually, the

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XVII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-758-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    64-66

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    27. 5. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku