Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutriční a terapeutické vlastnosti kobylího mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874436" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874436 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nutriční a terapeutické vlastnosti kobylího mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kobylí mléko představuje v některých oblastech jednu z nejdůležitějších potravin a tradičně se využívá k léčbě některých patologických stavů. Současné vědecké studie ukazují, že kobylí mléko disponuje významnými nutričními a terapeutickými vlastnostmi. Článek přináší informace o složení kobylího mléka v porovnání s mlékem mateřským a kravským a o specifických charakteristických vlastnostech, které mohou být přínosem pro zdraví konzumenta.

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional and therapeutic properties of mare milk

  • Popis výsledku anglicky

    Mare's milk represents one of the most important food components in some regions and is traditionally used for the treatment of certain pathological states. Current scientific studies show, that mare's milk has significant nutritional and therapeutic properties. The article presents information on the composition of mare's milk compared with human and bovine milk and about its specific characteristics which may be beneficial for the health of the consumer.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    16-19

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus