Nutriční a terapeutické vlastnosti kobylího mléka
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874436" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874436 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutriční a terapeutické vlastnosti kobylího mléka
Popis výsledku v původním jazyce
Kobylí mléko představuje v některých oblastech jednu z nejdůležitějších potravin a tradičně se využívá k léčbě některých patologických stavů. Současné vědecké studie ukazují, že kobylí mléko disponuje významnými nutričními a terapeutickými vlastnostmi. Článek přináší informace o složení kobylího mléka v porovnání s mlékem mateřským a kravským a o specifických charakteristických vlastnostech, které mohou být přínosem pro zdraví konzumenta.
Název v anglickém jazyce
Nutritional and therapeutic properties of mare milk
Popis výsledku anglicky
Mare's milk represents one of the most important food components in some regions and is traditionally used for the treatment of certain pathological states. Current scientific studies show, that mare's milk has significant nutritional and therapeutic properties. The article presents information on the composition of mare's milk compared with human and bovine milk and about its specific characteristics which may be beneficial for the health of the consumer.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Mlékařské listy - Zpravodaj
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Svazek periodika
27
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
16-19
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—