Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mare milk: Contribution to human health and nutrition

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509454" target="_blank" >RIV/70883521:28110/10:63509454 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Mare milk: Contribution to human health and nutrition

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The characteristics of mare?s milk are of particular interest in dairy science because of its essential composition. In the last a few years the mare?s milk has been an accurately researched and consumed for human health and fundamental food. The composition of mares? milk is similar to human milk, in particular regarding its low nitrogen content, its low casein-to-whey ratio, which is rich ?-casein, Igs and lysozyme, and its high content of lactose. In addition, several characteristics of mare milk, such as a high level of polyunsaturated fatty acids and free fatty acids, low cholesterol content and high vitamin C content, are significantly different from that of cow?s milk. Therefore mare milk is becoming increasingly popular as an alternative treatment of various diseases. Furthermore, a many scientific the research have been demonstrated that an adequate intake of a bioactive substances and other nutrients from mare milk reduces the risk of chronic disease disorders including osteo

  • Název v anglickém jazyce

    Mare milk: Contribution to human health and nutrition

  • Popis výsledku anglicky

    The characteristics of mare?s milk are of particular interest in dairy science because of its essential composition. In the last a few years the mare?s milk has been an accurately researched and consumed for human health and fundamental food. The composition of mares? milk is similar to human milk, in particular regarding its low nitrogen content, its low casein-to-whey ratio, which is rich ?-casein, Igs and lysozyme, and its high content of lactose. In addition, several characteristics of mare milk, such as a high level of polyunsaturated fatty acids and free fatty acids, low cholesterol content and high vitamin C content, are significantly different from that of cow?s milk. Therefore mare milk is becoming increasingly popular as an alternative treatment of various diseases. Furthermore, a many scientific the research have been demonstrated that an adequate intake of a bioactive substances and other nutrients from mare milk reduces the risk of chronic disease disorders including osteo

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín (Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie)

  • ISBN

    978-80-552-0350-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská poľnohospodárská univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku