Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quality of Muscle of Selected Cattle Breeds for Meat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874513" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874513 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quality of Muscle of Selected Cattle Breeds for Meat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Beef production is affected by breed and utilisation type selection. The relevant breeds are those specially bred for meat and combined utilisation types with prevailing use for meat production. Intensity of utilisation of individual cattle breeds depends on the area, mainly characterised by proportion and usability of meadows and pastures and breeding conditions. Quality beef with specific sensory properties may also be produced by breeds with primary purpose of landscape improvement and protection (Galloway, Scottish mountain cattle etc.). The purpose of the present study was assessment of nutritional value of muscle of selected cattle breeds for meat on the basis of in-house performed analyses. The selected cattle breeds were subject to extensive pasture-based breeding. The animals came from pastures in the Šumava mountains in the surroundings of the town of Volary. The cattle were fed by grass with clover proportion. Ten muscle samples were obtained from every breed from the "high beefsteak" section. The muscle samples came from bulls and were declared as "beef meat".

  • Název v anglickém jazyce

    Quality of Muscle of Selected Cattle Breeds for Meat

  • Popis výsledku anglicky

    Beef production is affected by breed and utilisation type selection. The relevant breeds are those specially bred for meat and combined utilisation types with prevailing use for meat production. Intensity of utilisation of individual cattle breeds depends on the area, mainly characterised by proportion and usability of meadows and pastures and breeding conditions. Quality beef with specific sensory properties may also be produced by breeds with primary purpose of landscape improvement and protection (Galloway, Scottish mountain cattle etc.). The purpose of the present study was assessment of nutritional value of muscle of selected cattle breeds for meat on the basis of in-house performed analyses. The selected cattle breeds were subject to extensive pasture-based breeding. The animals came from pastures in the Šumava mountains in the surroundings of the town of Volary. The cattle were fed by grass with clover proportion. Ten muscle samples were obtained from every breed from the "high beefsteak" section. The muscle samples came from bulls and were declared as "beef meat".

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XVIII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí: sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-772-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    49-51

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    25. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku