Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of Immunofluorescence Method with Histochemical and ELISA Methods Focusing on Wheat Protein Detection in Meat Products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43874683" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43874683 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.1080/09540105.2017.1328661" target="_blank" >https://doi.org/10.1080/09540105.2017.1328661</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2017.1328661" target="_blank" >10.1080/09540105.2017.1328661</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of Immunofluorescence Method with Histochemical and ELISA Methods Focusing on Wheat Protein Detection in Meat Products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Gliadin is a major allergen causing allergies occurring also in meat products. Since wheat protein is used as a meat substitute to reduce cost of meat products. Sensitive consumers of these products are really threatened by food allergies in different allergic reaction. The objective of the study was to compare the histochemical, immunochemical (ALERT gliadin screening test) and immunofluorescence methods for the detection of wheat protein in model meat samples and meat products. The limit of detection (LOD) for the ALERT gliadin screening test was 10*104 mg.kg-1 of addition, while the histochemical method demonstrated concentration of wheat protein already from 10*103 mg.kg-1, and the immunofluorescence method from the concentration of 20 mg.kg-1. Comparison of the methods using McNemar?s test shows a statistically highly significant difference (p = 0.01) between the immunofluorescence method and ELISA and a statistically highly significant difference (p = 0.01) between the immunofluorescence and histochemical methods.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of Immunofluorescence Method with Histochemical and ELISA Methods Focusing on Wheat Protein Detection in Meat Products

  • Popis výsledku anglicky

    Gliadin is a major allergen causing allergies occurring also in meat products. Since wheat protein is used as a meat substitute to reduce cost of meat products. Sensitive consumers of these products are really threatened by food allergies in different allergic reaction. The objective of the study was to compare the histochemical, immunochemical (ALERT gliadin screening test) and immunofluorescence methods for the detection of wheat protein in model meat samples and meat products. The limit of detection (LOD) for the ALERT gliadin screening test was 10*104 mg.kg-1 of addition, while the histochemical method demonstrated concentration of wheat protein already from 10*103 mg.kg-1, and the immunofluorescence method from the concentration of 20 mg.kg-1. Comparison of the methods using McNemar?s test shows a statistically highly significant difference (p = 0.01) between the immunofluorescence method and ELISA and a statistically highly significant difference (p = 0.01) between the immunofluorescence and histochemical methods.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Food and Agricultural Immunology

  • ISSN

    0954-0105

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    28

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    1094-1104

  • Kód UT WoS článku

    000410806400014

  • EID výsledku v databázi Scopus