Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of new immunofluorescence method for detection of soy protein in meat products with immunohistochemical, histochemical, and ELISA methods

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873634" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873634 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S65" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S65</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S65" target="_blank" >10.2754/avb201483S10S65</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of new immunofluorescence method for detection of soy protein in meat products with immunohistochemical, histochemical, and ELISA methods

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Soy proteins are commonly used in the food industry thanks to their technological properties. However, soya is, along with cow's milk, eggs, wheat, peanuts, tree nuts, fish, crustaceans, and mollusks, responsible for around 90% of food allergies, and isalso one of the foodstuff that can cause anaphylaxis. The aim of this work was to compare the immunofluorescence method for the detection of soy protein in meat products purchased from the retail market with other microscopic methods (immunohistochemicaland histochemical), with the ELISA reference method and with the confirmatory results. Within the research, 127 meat products purchased in the retail network were examined using the immunofluorescence method used for the detection of soy protein. The method was compared to Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay (ELISA), immunohistochemical and histochemical methods. According to McNemar's test, non-compliance between the immunofluorescence method and immunohistochemical method was low. In ad

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of new immunofluorescence method for detection of soy protein in meat products with immunohistochemical, histochemical, and ELISA methods

  • Popis výsledku anglicky

    Soy proteins are commonly used in the food industry thanks to their technological properties. However, soya is, along with cow's milk, eggs, wheat, peanuts, tree nuts, fish, crustaceans, and mollusks, responsible for around 90% of food allergies, and isalso one of the foodstuff that can cause anaphylaxis. The aim of this work was to compare the immunofluorescence method for the detection of soy protein in meat products purchased from the retail market with other microscopic methods (immunohistochemicaland histochemical), with the ELISA reference method and with the confirmatory results. Within the research, 127 meat products purchased in the retail network were examined using the immunofluorescence method used for the detection of soy protein. The method was compared to Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay (ELISA), immunohistochemical and histochemical methods. According to McNemar's test, non-compliance between the immunofluorescence method and immunohistochemical method was low. In ad

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    83

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Suppl. 10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    "S65"-"S69"

  • Kód UT WoS článku

    000354505500011

  • EID výsledku v databázi Scopus