Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Srovnání mikroskopických metod u tepelně opracovaných masných výrobků se zaměřením na průkaz sójové bílkoviny

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F07%3A8P000469" target="_blank" >RIV/00027162:_____/07:8P000469 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Porovnanie mikroskopických metód u tepelne opracovaných masových výrobkoch so zameraním na dokaz sójovej bielkoviny

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem studie bylo srovnat mikroskopické metody vhodné pro detekci sójových proteinů v tepelně opracovanách masných výrobcích. Byly srovnány metody histochemické, imunohistochemické a ELISA. Imunohistochemická metoda vykazovala vyšší citlivost než metodahistochemická a byla srovnatelná s metodou ELISA.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of microscopic methods using heated meat products focussed on soybean protein proof

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare microscopic methods applicable for detection of soy protein in heated meat products. We have chosen histochemical and immunohistochemical methods and for the comparison we have used reference ELISA method. In our microscopic methods comparison immunohistochemival assesement appeared to be more sensitive than histochemical methods. Whereas the results were comparable to usual ELISA method.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XXXVII. Lenfeldovy a Hoklovy dny- konference o hygieně a technologii potravin

  • ISBN

    978-80-7305-024-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    123-127

  • Název nakladatele

    Vetrinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    VFU Brno

  • Místo konání akce

    VFU Brno

  • Datum konání akce

    1. 1. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku