Srovnání mikroskopických metod u tepelně opracovaných masných výrobků se zaměřením na průkaz sójové bílkoviny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F07%3A8P000469" target="_blank" >RIV/00027162:_____/07:8P000469 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Porovnanie mikroskopických metód u tepelne opracovaných masových výrobkoch so zameraním na dokaz sójovej bielkoviny
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem studie bylo srovnat mikroskopické metody vhodné pro detekci sójových proteinů v tepelně opracovanách masných výrobcích. Byly srovnány metody histochemické, imunohistochemické a ELISA. Imunohistochemická metoda vykazovala vyšší citlivost než metodahistochemická a byla srovnatelná s metodou ELISA.
Název v anglickém jazyce
Comparison of microscopic methods using heated meat products focussed on soybean protein proof
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to compare microscopic methods applicable for detection of soy protein in heated meat products. We have chosen histochemical and immunohistochemical methods and for the comparison we have used reference ELISA method. In our microscopic methods comparison immunohistochemival assesement appeared to be more sensitive than histochemical methods. Whereas the results were comparable to usual ELISA method.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXXVII. Lenfeldovy a Hoklovy dny- konference o hygieně a technologii potravin
ISBN
978-80-7305-024-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
123-127
Název nakladatele
Vetrinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
VFU Brno
Místo konání akce
VFU Brno
Datum konání akce
1. 1. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—