Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of the Results of the ELISA, Histochemical, and Immunohistochemical Detection of Soya Proteins in Meat Products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F11%3A%230000831" target="_blank" >RIV/00027162:_____/11:#0000831 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/11:43870637

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of the Results of the ELISA, Histochemical, and Immunohistochemical Detection of Soya Proteins in Meat Products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This work compares the commonly used immunochemical methods for soya protein detection and alternative microscopic methods. Immunochemical methods were represented by the competitive ELISA method. Histochemical and immunohistochemical methods were used for microscopical examination. From a group of 252 meat products, each sample was examined for soya proteins by ELISA, histochemical, and immunohistochemical methods. The products came from the following categories: cooked sausages, ham, dry cooked sausages, and fermented sausages. The results showed that the highest accuracy was achieved by immunohistochemical examination. However, in the category of cooked sausages, this result was not statistically significant. Since the results in the individual categories differed, our results demonstrate that one single method does not always provide reliable and completely objective results. Immunohistochemical methods seem to be the most suitable for the verification of the reference immunochemic

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of the Results of the ELISA, Histochemical, and Immunohistochemical Detection of Soya Proteins in Meat Products

  • Popis výsledku anglicky

    This work compares the commonly used immunochemical methods for soya protein detection and alternative microscopic methods. Immunochemical methods were represented by the competitive ELISA method. Histochemical and immunohistochemical methods were used for microscopical examination. From a group of 252 meat products, each sample was examined for soya proteins by ELISA, histochemical, and immunohistochemical methods. The products came from the following categories: cooked sausages, ham, dry cooked sausages, and fermented sausages. The results showed that the highest accuracy was achieved by immunohistochemical examination. However, in the category of cooked sausages, this result was not statistically significant. Since the results in the individual categories differed, our results demonstrate that one single method does not always provide reliable and completely objective results. Immunohistochemical methods seem to be the most suitable for the verification of the reference immunochemic

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    471-479

  • Kód UT WoS článku

    000296874400002

  • EID výsledku v databázi Scopus