Porovnání mikroskopických metod u tepelně opracovaných masných výrobků se zaměřením na důkaz sójové bílkoviny
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001397" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001397 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Porovnanie mikroskopických metód u tepelne opracovaných mäsových výrobkov so zameraním na dôkaz sójovej bielkoviny
Popis výsledku v původním jazyce
Cieľom tejto štúdie bolo porovnať mikroskopické metódy použiteľné na dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrokoch. Zvolili sme metódy histochemické a imunohistochemické. Na porovnanie boli tieto vzorky vyšetrené aj ELISA metódou. Nanami porovnávaných mikroskopických metódach sa javí ako citlivejšia metóda imunohistochemická oproti metódam histochemickým. Pričom výsledky sú zrovnateľné s bežne používanou metódou ELISA.
Název v anglickém jazyce
The comparison of microscopic methods by heated meat products with focus on soybean protein proof
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to compare microscopic methods applicable for detection of soy protein in heated meat products. We have chosen histochemical and immunohistochemical methods and for the comparison we have used reference method ELISA. In our microscopic methods comparison immunohistochemical assessment appeared to be more sensitive than histochemical methods. Whereas the results were comparable with usual method ELISA.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník XXXVII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-024-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
123-126
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—