Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Důkaz sójové bílkoviny v tepelně opracovaných masných výrobcích mikroskopickými metodami

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001164" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001164 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027162:_____/07:#0000271

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrobkoch mikroskopickými metódami

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cieľom tejto štúdie bolo porovnať mikroskopické metódy použiteľné na dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrokoch. Zvolili sme metódy histochemické a imunohistochemické. Na porovnanie bolo ako referenčná metóda použité imunochemickévyšetrenie ELISA. Postup bol v prvom rade overený na modelových vzorkách s prímesou sójovej bielkoviny, vytvorených z rôznych komerčných sójových doplnkov používaných v potravinách ? sójový izolát od niekoľkých výrobcov, sójová múka odtučnená a textúrovaný sójový proteín. Na nami porovnávaných modelových vzorkách a mäsových výrobkoch sa javí ako citlivejšia metóda imunohistochemická oproti metódam histochemickým.

  • Název v anglickém jazyce

    Detection of soy protein in heated meat products with microscopy methods

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare microscopy methods applicable to detection of soy protein in heated meat products. We choose histochemical and immunohistochemical method and for comparison we use reference method ELISA. Assesment was verified on model samples created from various commercial soy supplements used in foodstuffs - soy isolate from several producers, fat-extracted soy flour, and textural soy protein. Having compared model samples and heated meat products the immunohistochemical assessment appears as more exact than the histochemical methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod</a><br>

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník IX. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-012-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    24-27

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

  • Datum konání akce

  • Typ akce podle státní příslušnosti

  • Kód UT WoS článku