Důkaz sójové bílkoviny v tepelně opracovaných masných výrobcích mikroskopickými metodami
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F07%3A00001164" target="_blank" >RIV/62157124:16270/07:00001164 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027162:_____/07:#0000271
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrobkoch mikroskopickými metódami
Popis výsledku v původním jazyce
Cieľom tejto štúdie bolo porovnať mikroskopické metódy použiteľné na dôkaz sójovej bielkoviny v tepelne opracovaných mäsových výrokoch. Zvolili sme metódy histochemické a imunohistochemické. Na porovnanie bolo ako referenčná metóda použité imunochemickévyšetrenie ELISA. Postup bol v prvom rade overený na modelových vzorkách s prímesou sójovej bielkoviny, vytvorených z rôznych komerčných sójových doplnkov používaných v potravinách ? sójový izolát od niekoľkých výrobcov, sójová múka odtučnená a textúrovaný sójový proteín. Na nami porovnávaných modelových vzorkách a mäsových výrobkoch sa javí ako citlivejšia metóda imunohistochemická oproti metódam histochemickým.
Název v anglickém jazyce
Detection of soy protein in heated meat products with microscopy methods
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to compare microscopy methods applicable to detection of soy protein in heated meat products. We choose histochemical and immunohistochemical method and for comparison we use reference method ELISA. Assesment was verified on model samples created from various commercial soy supplements used in foodstuffs - soy isolate from several producers, fat-extracted soy flour, and textural soy protein. Having compared model samples and heated meat products the immunohistochemical assessment appears as more exact than the histochemical methods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod</a><br>
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
sborník IX. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
ISBN
978-80-7305-012-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
24-27
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—