Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparative study of DNA extraction methods from fresh and processed yellowfin tuna muscle tissue

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875640" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875640 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027162:_____/17:N0000057

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2017.1297953" target="_blank" >http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/10942912.2017.1297953</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2017.1297953" target="_blank" >10.1080/10942912.2017.1297953</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparative study of DNA extraction methods from fresh and processed yellowfin tuna muscle tissue

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The most common techniques used to identify tuna species include methods based on the detection of specific DNA. The quality of species-specific DNA crucially affects the efficiency of amplification during the subsequent polymerase chain reaction (PCR). Detection of DNA in processed products can be adversely affected by DNA fragmentation during the processing steps and the use of ingredients that may inhibit the PCR reaction. In this study, several processing treatments applied to the muscle tissue of yellowfin tuna (Thunnus albacares) were evaluated. For DNA isolation three DNA extraction methods were compared. The concentration, purity, and amplificability of DNA were tested. The results revealed the variability among extraction procedures in terms of DNA quality and quantity in tuna muscle tissue processed under different processing technologies.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparative study of DNA extraction methods from fresh and processed yellowfin tuna muscle tissue

  • Popis výsledku anglicky

    The most common techniques used to identify tuna species include methods based on the detection of specific DNA. The quality of species-specific DNA crucially affects the efficiency of amplification during the subsequent polymerase chain reaction (PCR). Detection of DNA in processed products can be adversely affected by DNA fragmentation during the processing steps and the use of ingredients that may inhibit the PCR reaction. In this study, several processing treatments applied to the muscle tissue of yellowfin tuna (Thunnus albacares) were evaluated. For DNA isolation three DNA extraction methods were compared. The concentration, purity, and amplificability of DNA were tested. The results revealed the variability among extraction procedures in terms of DNA quality and quantity in tuna muscle tissue processed under different processing technologies.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1530107" target="_blank" >QJ1530107: Metody pro identifikaci, sledovatelnost a ověřování autenticity potravin a krmiv s komponenty živočišného původu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International journal of food properties

  • ISSN

    1094-2912

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    20

  • Číslo periodika v rámci svazku

    S1

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    "S430?S443"

  • Kód UT WoS článku

    000423507200036

  • EID výsledku v databázi Scopus