Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Development of Microflora on Subprimal Cut and packaged Meat during Cold Storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875804" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875804 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    němčina

  • Název v původním jazyce

    Entwicklung von Mikroflora auf Schlachtkörpern und verpacktem Fleisch bei Kühllagerung

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mit der Entwicklung der Mikrobiologie Ende des 19. Jahrhunderts konzentrierte sich die Aufmerksamkeit der Bakteriologen bei Fleischanalysen vor allem auf Verursacher von Zoonosen, d.h. von Tier auf Mensch übertragbaren Erkrankungen. Heutzutage ist Fleisch immer noch (wenn auch in weit geringerem Maße) an der Übertragung bestimmter alimentärer Erkrankungen beteiligt, wie z.B. von Campylobacteriose (insbesondere Geflügelfleisch), Salmonellose, durch shiga-toxinogene Stämme von Escherichia coli (STEC) hervorgerufenem Erkrankungen sowie von Yersiniose (EFSA, 2016). Mit der Entwicklung des modernen Handels, in dem Bedeutung und Anteil verpackter, oftmals über große Entfernungen transportierter Nahrungsmittel zunehmen, richtet sich die Aufmerksamkeit der Mikrobiologen immer mehr auf die ...

  • Název v anglickém jazyce

    Development of Microflora on Subprimal Cut and packaged Meat during Cold Storage

  • Popis výsledku anglicky

    Bacteria colonize the surface of carcasses during the slaughter process and the early post-mortem period. The surface microbiota decreases during the first 24 hours of chilling. This is due to the selection of the bacterial population by the low-temperature environment. The bacterial counts then increases again in the following 3 days of carcass storage even at temperatures around 0 °C ? the total count of microorganisms (TCM) to values of 2?4 log cfu/cm2, the Enterobacteriaceae count by approximately 1 log. A higher growth intensity is seen in the group psychrotrophic bacteria. It has been shown by comparing various techniques of sampling the carcass surface for microbiological analysis that the highest levels of bacteria are recorded by the destructive sampling technique, followed by the abrasive sponge technique. The lowest efficiency was found with the use of a swabbing technique. Meat spoilage can be retarded by vacuum packaging or by the use of a modified atmosphere. Lactic acid bacteria (LAB) become the dominant part of the microbiota in packaged meat with the ability to suppress competing microbes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Fleischwirtschaft

  • ISSN

    0015-363X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    97

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    DE - Spolková republika Německo

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    91-96

  • Kód UT WoS článku

    000404425500022

  • EID výsledku v databázi Scopus