Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Selected properties of family (village) chickens

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875877" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875877 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Selected properties of family (village) chickens

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of study was to investigate qualitative and quantitative properties of family chickens meat from one of household in rural of Czech Republic. Production properties (yield and weight), sensorial attributes, colour indicators, texture of muscle (raw and baked) and chemical indicators (dry matter, total protein, net protein, collagen, fat and ash) in fresh chicken meat were evaluated. Low quantity properties (yield of eviscerated carcass and muscle mass) and quantity properties (protein and fat content) could be due to use of diet without anticoccidial drug. More yellow (b*) colour of skin may be resulted from feeding of chickens with ground corn. Evaluation of sensorial attributes for meat of family chicken was high, reflecting the consumer trend to more ?natural? chicken.

  • Název v anglickém jazyce

    Selected properties of family (village) chickens

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of study was to investigate qualitative and quantitative properties of family chickens meat from one of household in rural of Czech Republic. Production properties (yield and weight), sensorial attributes, colour indicators, texture of muscle (raw and baked) and chemical indicators (dry matter, total protein, net protein, collagen, fat and ash) in fresh chicken meat were evaluated. Low quantity properties (yield of eviscerated carcass and muscle mass) and quantity properties (protein and fat content) could be due to use of diet without anticoccidial drug. More yellow (b*) colour of skin may be resulted from feeding of chickens with ground corn. Evaluation of sensorial attributes for meat of family chicken was high, reflecting the consumer trend to more ?natural? chicken.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník XLIII. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2017

  • ISBN

    978-80-7509-476-6

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    51-58

  • Název nakladatele

    Mendelova univerzita v Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    1. 3. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku