Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The occurrence of isoflavones in dairy feedstuffs and assessment of their transfer into milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F17%3A43875909" target="_blank" >RIV/62157124:16270/17:43875909 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The occurrence of isoflavones in dairy feedstuffs and assessment of their transfer into milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to determine the intake of isoflavones from commonly used dairy diets ant to quantify the transfer of the isoflavones from feed into the bovine milk under on-farm conditions. The study was performed on individual milk samples collected from four dairy farms breeding Holstein (Farm 1 and 2) and Czech Fleckvieh x Holstein cows (Farm 3 and 4). Milk samples were taken from five average yielding cows per herd and were analysed on the content of basic constituents and isoflavones. Samples of feedstuffs were taken at the same time as milk samples and were analysed on the content of dry matter (DM) and isoflavones. In all farms feeding mixtures were identified as the only source of isoflavones in the diets with concentration of total isoflavones ranging between 143.1 and 986.7 mg/kg of DM resulting in total isoflavones intake from 1071 to 8393 mg/d. Daidzein, genistein, glycitein and metabolite equol were detected in milk of all farms. The total carry-over rate of isoflavones from feed into the milk ranged from 0.3 ?g/mg (Farm 4) to 3.6 ?g/mg (Farm1).

  • Název v anglickém jazyce

    The occurrence of isoflavones in dairy feedstuffs and assessment of their transfer into milk

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to determine the intake of isoflavones from commonly used dairy diets ant to quantify the transfer of the isoflavones from feed into the bovine milk under on-farm conditions. The study was performed on individual milk samples collected from four dairy farms breeding Holstein (Farm 1 and 2) and Czech Fleckvieh x Holstein cows (Farm 3 and 4). Milk samples were taken from five average yielding cows per herd and were analysed on the content of basic constituents and isoflavones. Samples of feedstuffs were taken at the same time as milk samples and were analysed on the content of dry matter (DM) and isoflavones. In all farms feeding mixtures were identified as the only source of isoflavones in the diets with concentration of total isoflavones ranging between 143.1 and 986.7 mg/kg of DM resulting in total isoflavones intake from 1071 to 8393 mg/d. Daidzein, genistein, glycitein and metabolite equol were detected in milk of all farms. The total carry-over rate of isoflavones from feed into the milk ranged from 0.3 ?g/mg (Farm 4) to 3.6 ?g/mg (Farm1).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    NutriNET 2017 - International Animal Nutrition PhD Conference

  • ISBN

    978-80-7394-642-5

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    59-65

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    13. 9. 2017

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku