Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of surgical and immunological castration on antioxidants capacity of pork

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876359" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876359 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of surgical and immunological castration on antioxidants capacity of pork

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of study was to evaluate the influence of surgical and immunological castration on antioxidant capacity in different muscles/cuts of pigs. Nine muscles/cuts (M. serratus, M. longissimus dorsi, internal oblique, M. adductor, jowl muscle, back fat, M. triceps brachchii, M. biceps femoris, M. semitendinosus) from four groups of pigs (surgically castrated, non-castrated, immunocastrated and sow) were analysed. Generally, 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) % inhibition method was used to compare antioxidant capacity. The highest DPPH % inhibition values of pork samples were found in surgically castrated pigs whereas the lowest values were found out by non-castrated pigs. The study indicated that methods of castration have effect on antioxidant capacity of pork.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of surgical and immunological castration on antioxidants capacity of pork

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of study was to evaluate the influence of surgical and immunological castration on antioxidant capacity in different muscles/cuts of pigs. Nine muscles/cuts (M. serratus, M. longissimus dorsi, internal oblique, M. adductor, jowl muscle, back fat, M. triceps brachchii, M. biceps femoris, M. semitendinosus) from four groups of pigs (surgically castrated, non-castrated, immunocastrated and sow) were analysed. Generally, 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) % inhibition method was used to compare antioxidant capacity. The highest DPPH % inhibition values of pork samples were found in surgically castrated pigs whereas the lowest values were found out by non-castrated pigs. The study indicated that methods of castration have effect on antioxidant capacity of pork.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10608 - Biochemistry and molecular biology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510233" target="_blank" >QJ1510233: Komplexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena a technologie potravin XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-807-4

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    50-53

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    17. 10. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku