Effect of surgical and immunological castration on antioxidants capacity of pork
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876359" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876359 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of surgical and immunological castration on antioxidants capacity of pork
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of study was to evaluate the influence of surgical and immunological castration on antioxidant capacity in different muscles/cuts of pigs. Nine muscles/cuts (M. serratus, M. longissimus dorsi, internal oblique, M. adductor, jowl muscle, back fat, M. triceps brachchii, M. biceps femoris, M. semitendinosus) from four groups of pigs (surgically castrated, non-castrated, immunocastrated and sow) were analysed. Generally, 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) % inhibition method was used to compare antioxidant capacity. The highest DPPH % inhibition values of pork samples were found in surgically castrated pigs whereas the lowest values were found out by non-castrated pigs. The study indicated that methods of castration have effect on antioxidant capacity of pork.
Název v anglickém jazyce
Effect of surgical and immunological castration on antioxidants capacity of pork
Popis výsledku anglicky
The aim of study was to evaluate the influence of surgical and immunological castration on antioxidant capacity in different muscles/cuts of pigs. Nine muscles/cuts (M. serratus, M. longissimus dorsi, internal oblique, M. adductor, jowl muscle, back fat, M. triceps brachchii, M. biceps femoris, M. semitendinosus) from four groups of pigs (surgically castrated, non-castrated, immunocastrated and sow) were analysed. Generally, 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) % inhibition method was used to compare antioxidant capacity. The highest DPPH % inhibition values of pork samples were found in surgically castrated pigs whereas the lowest values were found out by non-castrated pigs. The study indicated that methods of castration have effect on antioxidant capacity of pork.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
10608 - Biochemistry and molecular biology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510233" target="_blank" >QJ1510233: Komplexní hodnocení vlivu tradičních a alternativních způsobů kastrace na chov prasat a jakost masa pro zajištění udržitelné a konkurenceschopné produkce vepřového masa v České republice</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena a technologie potravin XLVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-807-4
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
50-53
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
17. 10. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—