Qualitative evaluation of meat products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876512" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876512 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
Využitie kvalitatívnych metód pre hodnotenie mäsových výrobkov
Popis výsledku v původním jazyce
Článok popisuje kvalitatívne analytické metódy pre hodnotenie mäsových výrobkov. Pre hodnotenie mäsových výrobkov ako prvého stupňa analýzy sú doporučované kvalitatívne metódy. Využívanie metód screeningu znižuje počet celkových analýz, skracuje potrebný čas a znižuje zaťaženie životného prostredia. Základný princíp screeningového vyšetrenia je popísaný pre mäsové výrobky v tomto článku. Doporučenou ideálnou kombináciou je histologická alebo obrazová analýza ako metóda screeningu a iba dubiózne výsledky by mali byť overené kvantitatívnymi metódami.
Název v anglickém jazyce
Qualitative evaluation of meat products
Popis výsledku anglicky
The article deals with qualitative analytical methods for evaluation of meat products. For evaluation of meat products as a first stage of analysis are qualitative methods recommended. Usage of screening methods reduct the number of analysis, time constuption and environment burden. The basic principe of procedure for meat products is described. As recomended ideal combination is histological or image analysis as screening method and uncertain results should be verified by kvantitative methods.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín: Zborník prác z XV. vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou
ISBN
978-80-552-1813-7
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
182-186
Název nakladatele
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Piešťany
Datum konání akce
22. 3. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—