Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Qualitative evaluation of meat products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876512" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876512 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Využitie kvalitatívnych metód pre hodnotenie mäsových výrobkov

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článok popisuje kvalitatívne analytické metódy pre hodnotenie mäsových výrobkov. Pre hodnotenie mäsových výrobkov ako prvého stupňa analýzy sú doporučované kvalitatívne metódy. Využívanie metód screeningu znižuje počet celkových analýz, skracuje potrebný čas a znižuje zaťaženie životného prostredia. Základný princíp screeningového vyšetrenia je popísaný pre mäsové výrobky v tomto článku. Doporučenou ideálnou kombináciou je histologická alebo obrazová analýza ako metóda screeningu a iba dubiózne výsledky by mali byť overené kvantitatívnymi metódami.

  • Název v anglickém jazyce

    Qualitative evaluation of meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with qualitative analytical methods for evaluation of meat products. For evaluation of meat products as a first stage of analysis are qualitative methods recommended. Usage of screening methods reduct the number of analysis, time constuption and environment burden. The basic principe of procedure for meat products is described. As recomended ideal combination is histological or image analysis as screening method and uncertain results should be verified by kvantitative methods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín: Zborník prác z XV. vedeckej konferencie s medzinárodnou účasťou

  • ISBN

    978-80-552-1813-7

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    182-186

  • Název nakladatele

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Piešťany

  • Datum konání akce

    22. 3. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku