Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Instrumentální hodnocení textury a barvy masa a masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871221" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871221 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Instrumentální hodnocení textury a barvy masa a masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce se zabývá přehledem vybraných instrumentálních metod pro hodnocení texturních vlastností a barvy masa a masných výrobků. Mezi nejrozšířenější metody pro hodnocení textury masa a masných výrobků patří Warner-Bratzlerův test, punkční testy a analýzatexturního profilu. Pro hodnocení barvy masa a masných výrobků jsou využívány spektrofotometry, které pracují v systému CIELAB.

  • Název v anglickém jazyce

    Instrumental measurement of texture and colour of meat and meat products

  • Popis výsledku anglicky

    This work deals with an overview of selected instrumental methods for the evaluation of textural properties and color of meat and meat products. The most widely used method for evaluating texture of meat and meat products include Warner-Bratzlerův test,puncture test and texture profile analysis. For the evaluation of the color of meat and meat products are used spectrophotometers, which work in CIELAB.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    23

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    37-42

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus