Instrumentální hodnocení textury a barvy masa a masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871221" target="_blank" >RIV/62157124:16270/12:43871221 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Instrumentální hodnocení textury a barvy masa a masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Práce se zabývá přehledem vybraných instrumentálních metod pro hodnocení texturních vlastností a barvy masa a masných výrobků. Mezi nejrozšířenější metody pro hodnocení textury masa a masných výrobků patří Warner-Bratzlerův test, punkční testy a analýzatexturního profilu. Pro hodnocení barvy masa a masných výrobků jsou využívány spektrofotometry, které pracují v systému CIELAB.
Název v anglickém jazyce
Instrumental measurement of texture and colour of meat and meat products
Popis výsledku anglicky
This work deals with an overview of selected instrumental methods for the evaluation of textural properties and color of meat and meat products. The most widely used method for evaluating texture of meat and meat products include Warner-Bratzlerův test,puncture test and texture profile analysis. For the evaluation of the color of meat and meat products are used spectrophotometers, which work in CIELAB.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
23
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
37-42
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—