Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kompetence dozorových orgánů při uvádění potravin na trh v České republice.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876928" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876928 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kompetence dozorových orgánů při uvádění potravin na trh v České republice.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Provozovatelé potravinářských podniků v rámci Evropské unie odpovídají za potraviny, které uvádějí na trh. Členské státy by měly prosazovat potravinové právo, sledovat a ověřovat, zda jsou požadavky dané dodržovány ve všech fázích výroby, zpracování a distribuce. Za tímto účelem by měly být organizovány úřední kontroly, které v České republice provádí Státní veterinární správa České republiky, Česká zemědělská a potravinářská inspekce, Ministerstvo vnitra ČR, Ministerstva obrany ČR a sítě regionálních hygienických stanic. Cílem příspěvku je představit a vysvětlit dozorové kompetence těchto orgánů, které jsou uvedeny v zákoně o potravinách č. 110/1997 Sb.

  • Název v anglickém jazyce

    Controls carried out by authorities during placing the food on market in the market in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Within the European Union food business operators are responsible for food they are producing. The Member States should enforce food law, monitor and verify that the relevant requirements thereof are fulfilled by business operators at all stages of production, processing and distribution. Official controls should be organised for that purpose. In the Czech Republic, state supervision is carried out by State Veterinary Administration of the Czech Republic, Czech Agriculture and Food Inspection Authority, Ministry of the Interior of the Czech Republic, Ministry of Defence of the Czech Republic and network of regional hygienic stations. The aim of this paper is to introduce and explain rights and responsibilities of these Authorities established by Act No. 110/1997 when placing food on the market.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum XXXIX.

  • ISBN

    978-80-8077-580-3

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    400-404

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    16. 5. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku