Kompetence dozorových orgánů při uvádění potravin na trh v České republice.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43876928" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43876928 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kompetence dozorových orgánů při uvádění potravin na trh v České republice.
Popis výsledku v původním jazyce
Provozovatelé potravinářských podniků v rámci Evropské unie odpovídají za potraviny, které uvádějí na trh. Členské státy by měly prosazovat potravinové právo, sledovat a ověřovat, zda jsou požadavky dané dodržovány ve všech fázích výroby, zpracování a distribuce. Za tímto účelem by měly být organizovány úřední kontroly, které v České republice provádí Státní veterinární správa České republiky, Česká zemědělská a potravinářská inspekce, Ministerstvo vnitra ČR, Ministerstva obrany ČR a sítě regionálních hygienických stanic. Cílem příspěvku je představit a vysvětlit dozorové kompetence těchto orgánů, které jsou uvedeny v zákoně o potravinách č. 110/1997 Sb.
Název v anglickém jazyce
Controls carried out by authorities during placing the food on market in the market in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Within the European Union food business operators are responsible for food they are producing. The Member States should enforce food law, monitor and verify that the relevant requirements thereof are fulfilled by business operators at all stages of production, processing and distribution. Official controls should be organised for that purpose. In the Czech Republic, state supervision is carried out by State Veterinary Administration of the Czech Republic, Czech Agriculture and Food Inspection Authority, Ministry of the Interior of the Czech Republic, Ministry of Defence of the Czech Republic and network of regional hygienic stations. The aim of this paper is to introduce and explain rights and responsibilities of these Authorities established by Act No. 110/1997 when placing food on the market.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Hygiena alimentorum XXXIX.
ISBN
978-80-8077-580-3
ISSN
—
e-ISSN
neuvedeno
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
400-404
Název nakladatele
Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
Místo vydání
Košice
Místo konání akce
Košice
Datum konání akce
16. 5. 2018
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—