Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of protein content and quality in complete dry dog food

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877436" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877436 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kzv.zf.jcu.cz/media-library/animal-physiology-and-welfare_2019.pdf" target="_blank" >http://kzv.zf.jcu.cz/media-library/animal-physiology-and-welfare_2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of protein content and quality in complete dry dog food

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to determine the content of crude protein and essential amino acids in complete dry foods for dogs bought in the Czech Republic&apos;s trading network and to compare the observed values between the two groups of food containing cereals and not containing cereals, so-called grain-free. Each group included 10 samples of foods from 5 different manufacturers, intended for each of the 2 different categories of dogs (puppies and adult dogs). The results were further compared with the current FEDIAF (2018) and AAFCO (2014) standards and the requirements of the NRC (2006). Grain-free foods had higher average crude protein content and all essential amino acids. Statistically significant differences were found in the amino acid content of threonine, valine, isoleucine, histidine, lysine, arginine and in sum of essential amino acids. In the grain containing group, 4 samples had a methionine content below the recommended minimum, two samples of the grain-free food had a reduced methionine content and one sample the phenylalanine content.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of protein content and quality in complete dry dog food

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the content of crude protein and essential amino acids in complete dry foods for dogs bought in the Czech Republic&apos;s trading network and to compare the observed values between the two groups of food containing cereals and not containing cereals, so-called grain-free. Each group included 10 samples of foods from 5 different manufacturers, intended for each of the 2 different categories of dogs (puppies and adult dogs). The results were further compared with the current FEDIAF (2018) and AAFCO (2014) standards and the requirements of the NRC (2006). Grain-free foods had higher average crude protein content and all essential amino acids. Statistically significant differences were found in the amino acid content of threonine, valine, isoleucine, histidine, lysine, arginine and in sum of essential amino acids. In the grain containing group, 4 samples had a methionine content below the recommended minimum, two samples of the grain-free food had a reduced methionine content and one sample the phenylalanine content.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of Animal Physiology, Nutrition and Welfare 2019

  • ISBN

    978-80-7394-771-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    242-249

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    7. 11. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku