Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Comparison of nutrient and energy content in dry dog foods from the market in the Czech Republic

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877437" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877437 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kzv.zf.jcu.cz/media-library/animal-physiology-and-welfare_2019.pdf" target="_blank" >http://kzv.zf.jcu.cz/media-library/animal-physiology-and-welfare_2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Comparison of nutrient and energy content in dry dog foods from the market in the Czech Republic

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The main aim of this study was to evaluate the amounts of fundamental nutrients and energy in complete dry dog foods, which are available within the dog food market in the Czech Republic, and compare the results admits the two chosen types of food ? grain containing and not containing grain, called grain-free. Twenty samples from different manufacturers were collected from each group appointed to four dog age categories (puppy, puppy large breed, adult, and senior). The results were compared to present recommendations stated by the European Pet Food Industry Federation (2018) and the Association of American Feed Control Officials (2014) as well as to recommendations of the National Research Council norms (2006). Between both groups were analyzed statistical differences in the content of crude protein, nitrogen-free extract, ash, and crude fiber. In grain-free foods, statistically highly significantly higher values were assessed in the amount of crude protein and ash, statistically significantly higher in the presence of crude fiber. Statistically significantly lower amount was assessed in nitrogen-free extract in comparison with grain containing foods.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of nutrient and energy content in dry dog foods from the market in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The main aim of this study was to evaluate the amounts of fundamental nutrients and energy in complete dry dog foods, which are available within the dog food market in the Czech Republic, and compare the results admits the two chosen types of food ? grain containing and not containing grain, called grain-free. Twenty samples from different manufacturers were collected from each group appointed to four dog age categories (puppy, puppy large breed, adult, and senior). The results were compared to present recommendations stated by the European Pet Food Industry Federation (2018) and the Association of American Feed Control Officials (2014) as well as to recommendations of the National Research Council norms (2006). Between both groups were analyzed statistical differences in the content of crude protein, nitrogen-free extract, ash, and crude fiber. In grain-free foods, statistically highly significantly higher values were assessed in the amount of crude protein and ash, statistically significantly higher in the presence of crude fiber. Statistically significantly lower amount was assessed in nitrogen-free extract in comparison with grain containing foods.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of Animal Physiology, Nutrition and Welfare 2019

  • ISBN

    978-80-7394-771-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    227-234

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    7. 11. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku