Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The effect of technological processing of soybean on in vitro organic matter digestibility

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877613" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877613 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kzv.zf.jcu.cz/media-library/animal-physiology-and-welfare_2019.pdf" target="_blank" >http://kzv.zf.jcu.cz/media-library/animal-physiology-and-welfare_2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The effect of technological processing of soybean on in vitro organic matter digestibility

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to compare the ruminal organic matter digestibility of ground soybean (GS), solvent-extracted soybean meal (SSBM) and extruded defatted soybean (EDSB) determined in vitro using a rumen fluid buffer system. Samples of studied feedstuffs (0.5 g/tube) were incubated in five replications with buffered rumen fluid (40 ml) at 39°C for 24.0 h. Ruminal in vitro organic matter digestibility was the lowest in GS (47.6 %) and was lower than in SSBM (51.4 %, P&lt;0.05) and tended to be lower than in EDSB (52.4 %, P=0,057).

  • Název v anglickém jazyce

    The effect of technological processing of soybean on in vitro organic matter digestibility

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to compare the ruminal organic matter digestibility of ground soybean (GS), solvent-extracted soybean meal (SSBM) and extruded defatted soybean (EDSB) determined in vitro using a rumen fluid buffer system. Samples of studied feedstuffs (0.5 g/tube) were incubated in five replications with buffered rumen fluid (40 ml) at 39°C for 24.0 h. Ruminal in vitro organic matter digestibility was the lowest in GS (47.6 %) and was lower than in SSBM (51.4 %, P&lt;0.05) and tended to be lower than in EDSB (52.4 %, P=0,057).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proceedings of Animal Physiology, Nutrition and Welfare 2019

  • ISBN

    978-80-7394-771-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    123-128

  • Název nakladatele

    Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

  • Místo vydání

    České Budějovice

  • Místo konání akce

    České Budějovice

  • Datum konání akce

    7. 11. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku