The effect of technological processing of soybean on in vitro organic matter digestibility
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877613" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877613 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://kzv.zf.jcu.cz/media-library/animal-physiology-and-welfare_2019.pdf" target="_blank" >http://kzv.zf.jcu.cz/media-library/animal-physiology-and-welfare_2019.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The effect of technological processing of soybean on in vitro organic matter digestibility
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to compare the ruminal organic matter digestibility of ground soybean (GS), solvent-extracted soybean meal (SSBM) and extruded defatted soybean (EDSB) determined in vitro using a rumen fluid buffer system. Samples of studied feedstuffs (0.5 g/tube) were incubated in five replications with buffered rumen fluid (40 ml) at 39°C for 24.0 h. Ruminal in vitro organic matter digestibility was the lowest in GS (47.6 %) and was lower than in SSBM (51.4 %, P<0.05) and tended to be lower than in EDSB (52.4 %, P=0,057).
Název v anglickém jazyce
The effect of technological processing of soybean on in vitro organic matter digestibility
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to compare the ruminal organic matter digestibility of ground soybean (GS), solvent-extracted soybean meal (SSBM) and extruded defatted soybean (EDSB) determined in vitro using a rumen fluid buffer system. Samples of studied feedstuffs (0.5 g/tube) were incubated in five replications with buffered rumen fluid (40 ml) at 39°C for 24.0 h. Ruminal in vitro organic matter digestibility was the lowest in GS (47.6 %) and was lower than in SSBM (51.4 %, P<0.05) and tended to be lower than in EDSB (52.4 %, P=0,057).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proceedings of Animal Physiology, Nutrition and Welfare 2019
ISBN
978-80-7394-771-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
123-128
Název nakladatele
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Místo vydání
České Budějovice
Místo konání akce
České Budějovice
Datum konání akce
7. 11. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—