Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv přípravy vzorků pylu na jeho morfologickou strukturu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877721" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877721 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv přípravy vzorků pylu na jeho morfologickou strukturu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo porovnat různé způsoby extrakce pylových zrn a vliv extrakce na jejich morfologickou strukturu. Struktura pylových zrn z jarně květoucích stromů ( Betulla pendula, Alnus glutinosa, Corylus avellana) byla zkoumána pomocí skenovací elektronové mikroskopie, kdy extrahovaná zrna byla porovnána se zrny nativními. Z námi dosažených výsledků vyplývá, že způsob extrakce nemá vliv na morfologickou strukturu pylových zrn.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of preparation samples of pollen for morphological structure

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to compare different methods of extraction of pollen grains and the effect of extraction on their morphological structure. The structure of pollen grains (Betulla pendula, Alnus glutinosa, Corylus avellana) was examined by scanning electron microscopy. The extracted grains were compare to native grains. Our results suggest the extraction methods does not effect the morphological structure of pollen grains.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1920344" target="_blank" >QK1920344: Ověření autenticity medu pomocí analýzy pylových zrn.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum XL: Bezpečnosť a kvalita mliečnych a rostlinných komodít

  • ISBN

    978-80-8077-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    201-205

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Štrbské pleso

  • Datum konání akce

    15. 5. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku