Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny v metodice provádění studií trvanlivosti pro Listeria monocytogenes u potravin určených k přímé spotřebě

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43878055" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43878055 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2019-5/" target="_blank" >https://www.maso.cz/project/obsah-cisla-2019-5/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny v metodice provádění studií trvanlivosti pro Listeria monocytogenes u potravin určených k přímé spotřebě

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Listeria monocytogenes je obávanou patogenní bakterií ? je původcem listeriózy. Za rizikové potraviny jsou považovány potraviny určených k přímé spotřebě. Nařízení Komise (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny, ve znění pozdějších předpisů stanovuje limity pro výskyt této bakterie u potravin určených k přímé spotřebě včetně požadavku na provádění studií trvanlivosti u výše zmíněných potravin. Detailně jsou požadavky na provádění studií trvanlivosti uvedeny v dokumentu European Union Reference Laboratory for Listeria monocytogenes Technical Guidance Document for conducting shelf-life studies on Listeria monocytogenes in ready-to-eat foods, Version 3, u něhož se v současnosti připravují změny v používané metodice.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the methodology for conducting shelf-life studies on Listeria monocytogenes in ready-to-eat foods

  • Popis výsledku anglicky

    Listeria monocytogenes is a much feared pathogenic bacteria, the causal agent of listeriosis. Ready-to-eat foods are considered as high risk from the L. monocytogenes point of view. The EU Commission Regulation (EC) No. 2073/2005 as amended sets limits for the bacteria occurrence in the ready-to-eat foods including the requirement to perform shelf-life testing of such foods. These requirements are detailed in the European Union Reference Laboratory for Listeria monocytogenes Technical Guidance Document for conducting shelf-life studies on Listeria monocytogenes in ready-to-eat foods, Version 3, which is at present being revised and methodology is being amended.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    30

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    10-14

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus