Enyzme-linked immunosorbent assay for the detection of Listeria monocytogenes
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008920" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008920 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Enyzme-linked immunosorbent assay for the detection of Listeria monocytogenes
Popis výsledku v původním jazyce
Bacteria of the genus Listeria are widely distributed in the environment and they frequently contaminate food. Among all species in the genus Listeria, only L. monocytogenes has been implicated in serious human illness. In the last two decades, listeriosis has undergone a transformation from an infectious disease of limited importance to one of the most typical food-borne infections. Food products most frequently associated with listeriosis are soft cheeses, particularly those made from unpasteurizedmilk, and ready-to-eat meat-containing food products. Standard identification of listeria from contaminated samples relies on selective enrichments and subsequent biochemical analyses and can be difficult and time-consuming. Because of an increasing num berof food-borne cases of listeria infection is a need to develop new quick and reliable screening method. We present here a rapid antibody-based assay for the detection of Listeria monocytogenes in milk samples. A detection system consists
Název v anglickém jazyce
Enyzme-linked immunosorbent assay for the detection of Listeria monocytogenes
Popis výsledku anglicky
Bacteria of the genus Listeria are widely distributed in the environment and they frequently contaminate food. Among all species in the genus Listeria, only L. monocytogenes has been implicated in serious human illness. In the last two decades, listeriosis has undergone a transformation from an infectious disease of limited importance to one of the most typical food-borne infections. Food products most frequently associated with listeriosis are soft cheeses, particularly those made from unpasteurizedmilk, and ready-to-eat meat-containing food products. Standard identification of listeria from contaminated samples relies on selective enrichments and subsequent biochemical analyses and can be difficult and time-consuming. Because of an increasing num berof food-borne cases of listeria infection is a need to develop new quick and reliable screening method. We present here a rapid antibody-based assay for the detection of Listeria monocytogenes in milk samples. A detection system consists
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA525%2F03%2F0350" target="_blank" >GA525/03/0350: Vývoj screeningové imunochemické metody pro specifickou detekci Listeria monocytogenes v potravinách</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
VIIth International Conference on Agri-Food Antibodies
ISBN
91-576-6590-7
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
85
Název nakladatele
neuveden
Místo vydání
SLU Service/Repro
Místo konání akce
Uppsala, Sweden
Datum konání akce
5. 11. 2003
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—