Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hodnocení produkce stafylokokových enterotoxinů v lahůdkářských a cukrářských výrobcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43878065" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43878065 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vfu.cz/files/Sbornik_IGA_2019.pdf" target="_blank" >https://www.vfu.cz/files/Sbornik_IGA_2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hodnocení produkce stafylokokových enterotoxinů v lahůdkářských a cukrářských výrobcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo hodnocení růstu a množení toxigenních kmenů S. aureus v lahůdkářských a cukrářských výrobcích. Pozornost byla věnována především hodnocení podmínek skladování umožňujících produkci stafylokokových enterotoxinů.

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of staphylococcal enterotoxin production in delicatessen products and desserts

  • Popis výsledku anglicky

    Our study?s aim was to evaluate the impact of storage conditions on staphylococcal enterotoxins (SEs) production in open sandwich and butter cream ? stuffed dessert. Foods were inoculated with different S. aureus strains having the ability to produce staphylococcal enterotoxins types A, B, and C and incubated at 15, 25, and 30 °C. Samples were analysed during the storage for S. aureus counts by plate method on Baird-Parker agar and, specifically, for the staphylococcal enterotoxins presence. An enzyme-linked fluorescence assay (ELFA) using the miniVIDAS? analyzer was used to detect SEs. The influence of inappropriate storage on S. aureus growth and SEs production was evaluated. In open sandwiches no enterotoxins production and low bacterial growth was detected during the entire storage period. With the butter cream ? stuffed dessert, enterotoxins were detected within the 24 h of storage at 25 °C.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Konference Interní grantové agentury VFU Brno

  • ISBN

    978-80-7305-830-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    107-110

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    10. 12. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku