Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Domácí porážky skotu v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878523" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878523 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/" target="_blank" >https://www.maso.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Domácí porážky skotu v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Domácí porážka skotu je u nás povolena od roku 2012 veterinárním zákonem. Počet domácích porážet skotu v České republice se každoročně zvyšuje. Nejvíce domácích porážek ve sledovaném období let 2012 až 2019 bylo provedeno v Moravskoslezském kraji a nejméně v Hlavním městě Praha. Podmínky a požadavky na domácí porážku skotu se postupně vyvíjely a dnes je možné porážet skot mladší 72 měsíců v hospodářství chovatele, pokud jsou jejich maso a orgány určeny pro spotřebu v jeho domácnosti. Před provedením domácí porážky skotu má chovatel povinnost tuto skutečnost nahlásit minimálně tři dny předem na příslušnou krajskou veterinární správu.

  • Název v anglickém jazyce

    Home slaughter of cattle in Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Domestic slaughter of cattle has been allowed in our country since 2012 by the Veterinary Act. The number of domestic cattle slaughters in the Czech Republic is increasing every year. Most domestic slaughters in the observed period from 2012 to 2019 were carried out in the Moravian-Silesian Region and the least in the Capital City of Prague. The conditions and requirements for the domestic slaughter of bovine animals have gradually evolved and today it is possible to slaughter bovine animals under 72 months of age on the farmer&apos;s holding if their meat and organs are intended for consumption in his household. Before performing domestic slaughter of cattle, the breeder is obliged to report this fact at least three days in advance to the relevant regional veterinary administration.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    11-15

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus