Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Srovnání senzorické jakosti Gothajského salámu v závislosti na skladbě použité kořenící směsi

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878950" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878950 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/o-casopisu-maso/" target="_blank" >https://www.maso.cz/o-casopisu-maso/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Srovnání senzorické jakosti Gothajského salámu v závislosti na skladbě použité kořenící směsi

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Koření je důležitou položkou při většině potravinářských výrob a jako součást receptury v podobě směsí koření představuje přísady, které pomáhají utvářet zejména senzorickou charakteristiku potraviny. V případě masných výrobků, zejména těch emulgovaných, se často využívají směsi funkčních látek spolu s kořením a dalšími látkami podílejícími se na celkovém profilu výrobku. Tento článek popisuje rozdíly v jakostních parametrech Gothajského salámu vyrobeného za použití různé skladby přídatných látek, v případě použití KOMBI směsi koření včetně dalších aditiv, nebo pouze za použití směsi koření vycházející z ČSN normy.

  • Název v anglickém jazyce

    Comparison of sensory quality of Gothajský salám depending on the used spice mixture composition

  • Popis výsledku anglicky

    Spices play an important role in most of food productions. Used as a mixture, helping to shape the sensory profile of foods. In the case of meat products, especially emulsified ones, blends of functional substances, spices and other additives contributing to the overall profile of the product are often used. The aim of this article is to describe the differences in the quality parameters of Gothai sausage, when a COMBI blend containing also other additives was used, or only a mixture of spices based on the standard ČSN.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    27

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    4-8

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus