Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Esenciální živiny ve výživě masných a nosných plemen kachen

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879212" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879212 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3706&rok=2021&vydani=10" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3706&rok=2021&vydani=10</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Esenciální živiny ve výživě masných a nosných plemen kachen

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Celosvětově se produkce kachního masa a vajec každoročně zvyšuje. Největším producentem kachního masa a vajec je Asie a hlavním producentem pak Čína. Šlechtitelské programy pro kachny masného typu úspěšně zvýšily jejich produkční schopnosti. Zejména pekingské kachny jsou dobře známé jako hlavní kachny masného typu a byly vyšlechtěny tak, aby během 6 týdnů dosáhly výtěžnosti 3,2 kg masa a nižší rychlosti ukládání jatečného tuku (libové maso), zatímco původní typ vyžaduje 11 týdnů k dosažení pouze 1,7 kg. Mnoho studií si navíc klade za cíl zlepšit produkční schopnosti hlavních plemen nosných kachen (nosné kachny Longyan), důležité z několika důvodů, zejména: střední velikost (1,2-1,3 kg), rané dospívání (110 dní), vysoká produkce vajec (více než 280 vajec/rok), obrovské populace, adaptace na vysokou okolní teplotu a odolnost vůči chorobám.

  • Název v anglickém jazyce

    Essential nutrients in the nutrition of meat and laying breeds of ducks

  • Popis výsledku anglicky

    Worldwide, duck and egg production is increasing every year. The largest producer of duck meat and eggs is Asia and the main producer is China. Breeding programs for meat ducks have successfully increased their production capacity. In particular, Peking ducks are well known as the main ducks of the meat type and have been bred to produce a yield of 3.2 kg of meat and a lower carcass fat storage rate (lean meat) in 6 weeks, while the original type requires 11 weeks to reach only 1.7 kg. In addition, many studies aim to improve the production capacity of the main breeds of laying ducks (Longyan laying ducks), important for several reasons, in particular: medium size (1.2-1.3 kg), early maturation (110 days), high egg production (more than 280 eggs/year), huge populations, adaptation to high ambient temperatures and disease resistance.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    81

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    66-68

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus