Esenciální živiny ve výživě masných a nosných plemen kachen
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879212" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879212 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3706&rok=2021&vydani=10" target="_blank" >https://www.periodik.cz/predplatne/casopis.php?akce=vydani&titul=3706&rok=2021&vydani=10</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Esenciální živiny ve výživě masných a nosných plemen kachen
Popis výsledku v původním jazyce
Celosvětově se produkce kachního masa a vajec každoročně zvyšuje. Největším producentem kachního masa a vajec je Asie a hlavním producentem pak Čína. Šlechtitelské programy pro kachny masného typu úspěšně zvýšily jejich produkční schopnosti. Zejména pekingské kachny jsou dobře známé jako hlavní kachny masného typu a byly vyšlechtěny tak, aby během 6 týdnů dosáhly výtěžnosti 3,2 kg masa a nižší rychlosti ukládání jatečného tuku (libové maso), zatímco původní typ vyžaduje 11 týdnů k dosažení pouze 1,7 kg. Mnoho studií si navíc klade za cíl zlepšit produkční schopnosti hlavních plemen nosných kachen (nosné kachny Longyan), důležité z několika důvodů, zejména: střední velikost (1,2-1,3 kg), rané dospívání (110 dní), vysoká produkce vajec (více než 280 vajec/rok), obrovské populace, adaptace na vysokou okolní teplotu a odolnost vůči chorobám.
Název v anglickém jazyce
Essential nutrients in the nutrition of meat and laying breeds of ducks
Popis výsledku anglicky
Worldwide, duck and egg production is increasing every year. The largest producer of duck meat and eggs is Asia and the main producer is China. Breeding programs for meat ducks have successfully increased their production capacity. In particular, Peking ducks are well known as the main ducks of the meat type and have been bred to produce a yield of 3.2 kg of meat and a lower carcass fat storage rate (lean meat) in 6 weeks, while the original type requires 11 weeks to reach only 1.7 kg. In addition, many studies aim to improve the production capacity of the main breeds of laying ducks (Longyan laying ducks), important for several reasons, in particular: medium size (1.2-1.3 kg), early maturation (110 days), high egg production (more than 280 eggs/year), huge populations, adaptation to high ambient temperatures and disease resistance.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Náš chov
ISSN
0027-8068
e-ISSN
—
Svazek periodika
81
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
66-68
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—