Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cultural heritage of small homelands - case study of the Małopolska region

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F21%3A43879735" target="_blank" >RIV/62157124:16270/21:43879735 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15576/978-83-66602-24-3" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15576/978-83-66602-24-3</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15576/978-83-66602-24-3" target="_blank" >10.15576/978-83-66602-24-3</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Cultural heritage of small homelands - case study of the Małopolska region

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Folk traditions have an impact on behaviour in all fields of human life. Folk behaviour is built on national habits, traditional performance, and also on traditional cuisine. This chapter describes typical products from the Czech Republic, which are also typical for the Małopolska region, it shows the national habits and traditions. As a part of cultural exchange between the regions, there are traditional cuisine and traditional products of each ethnographic region described. The main topics, such as traditional bakery products, processed vegetables, beverages, as well as honey and beekeeping are presented. These products are mentioned with view of cultural habits as a part of people?s life in the past. This chapter provides information on how the habits related to the production of traditional foods are transferred from the past to the present and remain an important cultural heritage of our nations.

  • Název v anglickém jazyce

    Cultural heritage of small homelands - case study of the Małopolska region

  • Popis výsledku anglicky

    Folk traditions have an impact on behaviour in all fields of human life. Folk behaviour is built on national habits, traditional performance, and also on traditional cuisine. This chapter describes typical products from the Czech Republic, which are also typical for the Małopolska region, it shows the national habits and traditions. As a part of cultural exchange between the regions, there are traditional cuisine and traditional products of each ethnographic region described. The main topics, such as traditional bakery products, processed vegetables, beverages, as well as honey and beekeeping are presented. These products are mentioned with view of cultural habits as a part of people?s life in the past. This chapter provides information on how the habits related to the production of traditional foods are transferred from the past to the present and remain an important cultural heritage of our nations.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Catalogue of the cultural heritage of Małopolska

  • ISBN

    978-83-66602-24-3

  • Počet stran výsledku

    17

  • Strana od-do

    63-79

  • Počet stran knihy

    373

  • Název nakladatele

    Publishing House of the University of Agriculture in Krakow

  • Místo vydání

    31-425 Krakow, al. 29 Listopada 46

  • Kód UT WoS kapitoly