Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sensory properties of chicken breast meat after feeding of fermented product and humic substances

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F22%3A43880484" target="_blank" >RIV/62157124:16270/22:43880484 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp" target="_blank" >https://doi.org/10.15414/2022.sqf22-psp</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Senzorické vlastnosti prsnej svaloviny kurčiat po skrmovaní fermentovaného produktu a humínových látok

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této práce bylo studovat vliv přídavku komerčních krmných směsí pro brojlery s 10 % fermentovaných krmiv, s 0,7 % huminových látek a s kombinací fermentovaných krmiv a huminových látek. Byla zkoumána senzorická kvalita včetně instrumentálního měření kolorimetrické a texturní analýzy vzorků prsní svaloviny brojlerů. Přídavek krmné směsi s fermentovaným krmivem v kombinaci s huminovými látkami vedl k lepšímu celkovému vzhledu a přijatelnosti vzorků prsní svaloviny po uvaření hodnotiteli (p &lt;0,05). U vzorků prsní svaloviny po uvaření byl zjištěn významný rozdíl v texturním parametru tvrdost (p &lt; 0,05). Rovněž byl zjištěn významný rozdíl v křehkosti masa mezi vzorky (p &lt; 0,001). Doplnění krmné směsi pro brojlery o huminové látky v kombinaci se speciálně připraveným fermentovaným krmivem může hrát důležitou roli ve výživě brojlerů v drůbežářském průmyslu.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory properties of chicken breast meat after feeding of fermented product and humic substances

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this work was to study the effect of supplementation of commercial broilers feed mixtures with 10% of fermented feed, with 0.7% of humic substances and with a combination of fermented feed and humic substances. Sensory quality including instrumental measurement of colorimetric and textural analysis of broiler breast muscle samples were investigated. The supplementation of the feed mixture with fermented feed in combination with humic substances resulted in better overall appearance and acceptability of the breast muscle samples after cooking by the evaluators (p &lt;0.05). In the breast meat samples after cooking, a significant difference in the textural parameter hardness (p &lt; 0.05) was found. There was also observed a significant difference in meat tenderness between the samples (p &lt; 0.001). The supplementation of broiler feed mixture with humic substances in combination with specially prepared fermented feed can play an important role in the of broilers nutrition in the poultry industry.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kvalita potravín. Zborník vedeckých prác

  • ISBN

    978-80-8266-007-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    221-228

  • Název nakladatele

    Garmond Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Piešťany

  • Datum konání akce

    6. 4. 2022

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku