Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrobiální kvalita a další vybrané charakteristiky výrobků jerky na českém trhu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881274" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881274 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vetuni.cz/files/upload/693/Sbornik_IGA_2024.pdf" target="_blank" >https://www.vetuni.cz/files/upload/693/Sbornik_IGA_2024.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrobiální kvalita a další vybrané charakteristiky výrobků jerky na českém trhu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem této studie bylo ve vybraných vzorcích jerky stanovit následující mikroorganismy: CPM, BMK, bakterie čeledi Enterobacteriaceae, S. aureus, B. cereus, C. perfringens, Salmonella spp., L. monocytogenes, a plísně jejich mikrobiologickou kvalitu, dále analyzovat a porovnat fyzikálně chemické parametry (pH, aw, obsah sušiny, tuku, bílkovin a kolagenu). Součástí práce bylo také stanovení barevných parametrů a velikosti střižní síly pomocí instrumentálních metod. Veškeré výsledky byly statisticky vyhodnoceny.

  • Název v anglickém jazyce

    Microbial quality and other selected characteristics of jerky products on the Czech market

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the following microorganisms in selected jerky samples: CPM, BMK, Enterobacteriaceae, S. aureus, B. cereus, C. perfringens, Salmonella spp., L. monocytogenes, and molds, and analyze futher physicochemical parameters (pH, aw, dry matter content, fat, protein and collagen). The study also included the determination of color parameters and the determination of shear force using instrumental methods.The results were statistically evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ z výsledků řešení projektů IGA VETUNI Brno 2024 financovaných z prostředků účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum MŠMT na rok 2024

  • ISBN

    978-80-7305-974-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    70-73

  • Název nakladatele

    Veterinární univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    11. 12. 2024

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku