Mikrobiální kvalita a další vybrané charakteristiky výrobků jerky na českém trhu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F24%3A43881274" target="_blank" >RIV/62157124:16270/24:43881274 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vetuni.cz/files/upload/693/Sbornik_IGA_2024.pdf" target="_blank" >https://www.vetuni.cz/files/upload/693/Sbornik_IGA_2024.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiální kvalita a další vybrané charakteristiky výrobků jerky na českém trhu
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem této studie bylo ve vybraných vzorcích jerky stanovit následující mikroorganismy: CPM, BMK, bakterie čeledi Enterobacteriaceae, S. aureus, B. cereus, C. perfringens, Salmonella spp., L. monocytogenes, a plísně jejich mikrobiologickou kvalitu, dále analyzovat a porovnat fyzikálně chemické parametry (pH, aw, obsah sušiny, tuku, bílkovin a kolagenu). Součástí práce bylo také stanovení barevných parametrů a velikosti střižní síly pomocí instrumentálních metod. Veškeré výsledky byly statisticky vyhodnoceny.
Název v anglickém jazyce
Microbial quality and other selected characteristics of jerky products on the Czech market
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the following microorganisms in selected jerky samples: CPM, BMK, Enterobacteriaceae, S. aureus, B. cereus, C. perfringens, Salmonella spp., L. monocytogenes, and molds, and analyze futher physicochemical parameters (pH, aw, dry matter content, fat, protein and collagen). The study also included the determination of color parameters and the determination of shear force using instrumental methods.The results were statistically evaluated.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
SBORNÍK PŘÍSPĚVKŮ z výsledků řešení projektů IGA VETUNI Brno 2024 financovaných z prostředků účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum MŠMT na rok 2024
ISBN
978-80-7305-974-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
70-73
Název nakladatele
Veterinární univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
11. 12. 2024
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—