Dynamika postmortálních procesů ve svalovině drůbeže.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F99%3A00000154" target="_blank" >RIV/62157124:16270/99:00000154 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dynamika postmortálních procesů ve svalovině drůbeže.
Popis výsledku v původním jazyce
Postmortální biochemické procesy byly studovány u 50ti jatečných těl slepic. Byly měřeny hodnoty pH v prsní i stehenní svalovině v dlouhodobém časovém horizontu, počínaje hodnotou pHl.Okamžitě po stanovení pHl byly odebrány v svaloviny a zmraženy v tekutém dusíku pro následné stanovení hladiny kyseliny mléčné a glykogenu. Z výsledků je možno shrnout, že pokles hodnot pH a glykogenolýza je u slepic pomalejší, než je tomu u kuřat a hodnoty pHult je
Název v anglickém jazyce
The dynamism of postmortem processes in poultry muscle.
Popis výsledku anglicky
In 50 carcasses hens post mortem biochemical processes were studied. pH was estimated in pectoral and thigh muscle repeatedly, with beginning pHl. At once after pH estimated were taken samples and analysed on lactic acid and From obtained results is possible to sumarise, that decrease value of pH and glycogenolysis is slower by useing hens then useing chicken.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
1999
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
XXIX. Lenfeldovy a Hoklovy dny, Sborník přednášek
ISBN
80-85114-67-4
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
—
Název nakladatele
VFU Brno
Místo vydání
VFU Brno, CZ
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—