Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Extraction and enrichment of furanoid glycosylated diterpenes present in green coffee beans: New methodology in the QuEChERS concept

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62690094%3A18470%2F21%3A50021379" target="_blank" >RIV/62690094:18470/21:50021379 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157521003422?via%3Dihub" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0889157521003422?via%3Dihub</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jfca.2021.104142" target="_blank" >10.1016/j.jfca.2021.104142</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Extraction and enrichment of furanoid glycosylated diterpenes present in green coffee beans: New methodology in the QuEChERS concept

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Four furanoid glycosylated diterpenes (mascaroside I, mascaroside III, mascaroside IV and mascaroside V) were extracted from green grains of Coffea arabica after clean up steps with organic solvents (chloroform/acetone and 80 % ethanol) and concentrated with the aid of macroporous polymeric resins (XAD-2) in column. The identification of compounds has been extensively tested with the aid of hyphenated spectroscopic techniques, such as TLC-MS and ESI-HRMS. The methodology employed was shown to be efficient (81 % recovery after column) and robust (molecular ions of compounds with error &lt;5 ppm), fitting the QuEChERS concept.

  • Název v anglickém jazyce

    Extraction and enrichment of furanoid glycosylated diterpenes present in green coffee beans: New methodology in the QuEChERS concept

  • Popis výsledku anglicky

    Four furanoid glycosylated diterpenes (mascaroside I, mascaroside III, mascaroside IV and mascaroside V) were extracted from green grains of Coffea arabica after clean up steps with organic solvents (chloroform/acetone and 80 % ethanol) and concentrated with the aid of macroporous polymeric resins (XAD-2) in column. The identification of compounds has been extensively tested with the aid of hyphenated spectroscopic techniques, such as TLC-MS and ESI-HRMS. The methodology employed was shown to be efficient (81 % recovery after column) and robust (molecular ions of compounds with error &lt;5 ppm), fitting the QuEChERS concept.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10401 - Organic chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF FOOD COMPOSITION AND ANALYSIS

  • ISSN

    0889-1575

  • e-ISSN

    1096-0481

  • Svazek periodika

    104

  • Číslo periodika v rámci svazku

    December

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    "Article Number: 104142"

  • Kód UT WoS článku

    000705263700016

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85114599455