Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

UTILIZATION OF LIPASE IN DIETS FOR CHICKEN BROILERS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F64510000%3A_____%2F01%3A90041_1" target="_blank" >RIV/64510000:_____/01:90041_1 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    UTILIZATION OF LIPASE IN DIETS FOR CHICKEN BROILERS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A feeding comparative trial was conducted on 560 chicken broilers of ROSS 208 hybrid to study the relation of feed consumption and broiler weight to different lipase concentrations 0 - 2,5 - 5 - 10- 15 - 20 - 25 g per 100 kg of starter BR1 (treatments a0- a2.5 - a5 -a10 - a15 - a20 - a25), and to identical concentrations of enzymic preparation applied to standard production diets BR2 (factor A) and production diets BR2 fortified with 2 % of lard (factor B). The results indicated that an application ofthe enzymic preparation with lipase reduced feed consumption in kg per 1 kg of body gain. This finding is confirmed by statistically significantly (P < 0.1 to P < 0.05) lower values of feed consumption in kg per 1 kg of body gain in all experimental groups of broilers, for starter diets BR1 and for application of this preparation to production diets BR2 fortified with lard and without it. The positive effect is a 4-5% reduction in feed consumption in kg per 1 kg of body gain. Polynomial

  • Název v anglickém jazyce

    UTILIZATION OF LIPASE IN DIETS FOR CHICKEN BROILERS

  • Popis výsledku anglicky

    A feeding comparative trial was conducted on 560 chicken broilers of ROSS 208 hybrid to study the relation of feed consumption and broiler weight to different lipase concentrations 0 - 2,5 - 5 - 10- 15 - 20 - 25 g per 100 kg of starter BR1 (treatments a0- a2.5 - a5 -a10 - a15 - a20 - a25), and to identical concentrations of enzymic preparation applied to standard production diets BR2 (factor A) and production diets BR2 fortified with 2 % of lard (factor B). The results indicated that an application ofthe enzymic preparation with lipase reduced feed consumption in kg per 1 kg of body gain. This finding is confirmed by statistically significantly (P < 0.1 to P < 0.05) lower values of feed consumption in kg per 1 kg of body gain in all experimental groups of broilers, for starter diets BR1 and for application of this preparation to production diets BR2 fortified with lard and without it. The positive effect is a 4-5% reduction in feed consumption in kg per 1 kg of body gain. Polynomial

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EP9004" target="_blank" >EP9004: Využití katalytického účinku lipázy v krmných směsích pro drůbeží brojlery</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agriculture ( Poľnohospodárstvo)

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    8-16

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus