Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita rybího masa & Raci jako bioindikátory kvality vody

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F11%3A00430473" target="_blank" >RIV/67179843:_____/11:00430473 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita rybího masa & Raci jako bioindikátory kvality vody

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kvalita rybího masa & Raci jako bioindikátory kvality vody jsou témata, jimiž se prezentuje Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v ČB ? Výzkumné centrum CENAKVA. Cílem výzkumné aktivity zaměřené na kvalitu rybího masa je vývoj a inovace odchovu hospodářsky nejvýznamnějších druhů ryb v České republice ? především kapra ? s ohledem na zvýšení kvality masa zvýšením omega 3 mastných kyselin. Ty mají zcela zásadní význam v prevenci proti civilizačním - kardiovaskulárním chorobám. Druhá část videoprezentace představuje raky jako bioindikátory kvality vody, zdůrazňuje jejich maximální vypovídací schopnost, spolehlivost, nenáročnost obsluhy a efektivitu

  • Název v anglickém jazyce

    Fish meat quality & Crayfish as bio-indicators of water quality

  • Popis výsledku anglicky

    Fish meat quality & Crayfish as bio-indicators of water quality are the focuses which determine the Faculty of Fisheries and Protection of Waters at the University of South Bohemia in České Budějovice - CENAKVA Research Centre. The purpose of the research activity, which focuses on the quality of fish meat, is the development and innovation of rearing the most economically important fish species in the Czech Republic ? carp especially - with a view to improving meat quality by increasing omega -3 fattyacids. They are vitally important in the prevention of civilization - cardiovascular diseases. The second part of the video presentation introduces crayfish as bio-indicators of water quality. It stresses their maximum explanatory potential, reliability,undemanding operation and efficiency.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LE11008" target="_blank" >LE11008: Regionální kontaktní organizace jižní Čechy - kontakt pro Evropský výzkumný prostor</a><br>

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů