Kvalita rybího masa & Raci jako bioindikátory kvality vody
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F11%3A00430473" target="_blank" >RIV/67179843:_____/11:00430473 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita rybího masa & Raci jako bioindikátory kvality vody
Popis výsledku v původním jazyce
Kvalita rybího masa & Raci jako bioindikátory kvality vody jsou témata, jimiž se prezentuje Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v ČB ? Výzkumné centrum CENAKVA. Cílem výzkumné aktivity zaměřené na kvalitu rybího masa je vývoj a inovace odchovu hospodářsky nejvýznamnějších druhů ryb v České republice ? především kapra ? s ohledem na zvýšení kvality masa zvýšením omega 3 mastných kyselin. Ty mají zcela zásadní význam v prevenci proti civilizačním - kardiovaskulárním chorobám. Druhá část videoprezentace představuje raky jako bioindikátory kvality vody, zdůrazňuje jejich maximální vypovídací schopnost, spolehlivost, nenáročnost obsluhy a efektivitu
Název v anglickém jazyce
Fish meat quality & Crayfish as bio-indicators of water quality
Popis výsledku anglicky
Fish meat quality & Crayfish as bio-indicators of water quality are the focuses which determine the Faculty of Fisheries and Protection of Waters at the University of South Bohemia in České Budějovice - CENAKVA Research Centre. The purpose of the research activity, which focuses on the quality of fish meat, is the development and innovation of rearing the most economically important fish species in the Czech Republic ? carp especially - with a view to improving meat quality by increasing omega -3 fattyacids. They are vitally important in the prevention of civilization - cardiovascular diseases. The second part of the video presentation introduces crayfish as bio-indicators of water quality. It stresses their maximum explanatory potential, reliability,undemanding operation and efficiency.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LE11008" target="_blank" >LE11008: Regionální kontaktní organizace jižní Čechy - kontakt pro Evropský výzkumný prostor</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů