Microwave Assisted Synthesis of Magnetically Responsive Composite Materials
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F15%3A00443618" target="_blank" >RIV/67179843:_____/15:00443618 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/yea.3017" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1002/yea.3017</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/yea.3017" target="_blank" >10.1002/yea.3017</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Microwave Assisted Synthesis of Magnetically Responsive Composite Materials
Popis výsledku v původním jazyce
An extremely simple procedure has been developed for the immobilization of Saccharomyces cerevisiae cells on magnetic chitosan microparticles. The magnetic carrier was prepared using an inexpensive, simple, rapid, one-pot process, based on the microwaveirradiation of chitosan and ferrous sulphate at high pH. Immobilized yeast cells have been used for sucrose hydrolysis, hydrogen peroxide decomposition and the adsorption of selected dyes.
Název v anglickém jazyce
Microwave Assisted Synthesis of Magnetically Responsive Composite Materials
Popis výsledku anglicky
An extremely simple procedure has been developed for the immobilization of Saccharomyces cerevisiae cells on magnetic chitosan microparticles. The magnetic carrier was prepared using an inexpensive, simple, rapid, one-pot process, based on the microwaveirradiation of chitosan and ferrous sulphate at high pH. Immobilized yeast cells have been used for sucrose hydrolysis, hydrogen peroxide decomposition and the adsorption of selected dyes.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EH - Ekologie – společenstva
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Yeast
ISSN
0749-503X
e-ISSN
—
Svazek periodika
32
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
239-243
Kód UT WoS článku
000348862300018
EID výsledku v databázi Scopus
—