Fat- and Fiber-Related Diet Behavior among Type 2 Diabetes Patients from Distinct Regions
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985807%3A_____%2F15%3A00442065" target="_blank" >RIV/67985807:_____/15:00442065 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216208:11150/15:10312617 RIV/00216208:11160/15:10312617 RIV/00179906:_____/15:10312617
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.2147/PPA.S71373" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.2147/PPA.S71373</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.2147/PPA.S71373" target="_blank" >10.2147/PPA.S71373</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Fat- and Fiber-Related Diet Behavior among Type 2 Diabetes Patients from Distinct Regions
Popis výsledku v původním jazyce
Purpose: Diet and eating habits are of key importance in patients with type 2 diabetes mellitus (T2DM). The purpose of this comparative study was to analyze fat- and fiber-related behavior (FFB) in patients with T2DM from distinct cultural areas. Patients and methods: Observational study was carried out in the Czech Republic (CR) (n=200), the US (n=207), and Yemen (n=200). Patients completed the Fat- and Fiber-related Diet Behavior Questionnaire (FFBQ). Results: Differences in all aspects of FFB among countries were found (P<0.05). The best fat-related behavior reported was from patients from the CR. Patients from the US showed the worst fat-related behavior in total. On the other hand, patients from the US reported the best fiber-related behavior. Patients from Yemen reached the worst scores in all fat-related domains. Patients from all studied countries reported the best results in the ?modify meat and ?avoid fat as flavoring and the worst in the ?substitute high fiber subscales. Con
Název v anglickém jazyce
Fat- and Fiber-Related Diet Behavior among Type 2 Diabetes Patients from Distinct Regions
Popis výsledku anglicky
Purpose: Diet and eating habits are of key importance in patients with type 2 diabetes mellitus (T2DM). The purpose of this comparative study was to analyze fat- and fiber-related behavior (FFB) in patients with T2DM from distinct cultural areas. Patients and methods: Observational study was carried out in the Czech Republic (CR) (n=200), the US (n=207), and Yemen (n=200). Patients completed the Fat- and Fiber-related Diet Behavior Questionnaire (FFBQ). Results: Differences in all aspects of FFB among countries were found (P<0.05). The best fat-related behavior reported was from patients from the CR. Patients from the US showed the worst fat-related behavior in total. On the other hand, patients from the US reported the best fiber-related behavior. Patients from Yemen reached the worst scores in all fat-related domains. Patients from all studied countries reported the best results in the ?modify meat and ?avoid fat as flavoring and the worst in the ?substitute high fiber subscales. Con
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FR - Farmakologie a lékárnická chemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA13-06684S" target="_blank" >GA13-06684S: Iterační metody ve výpočetní matematice: Analýza, předpodmínění a aplikace</a><br>
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Patient Preference and Adherence
ISSN
1177-889X
e-ISSN
—
Svazek periodika
9
Číslo periodika v rámci svazku
Article number A38
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
319-325
Kód UT WoS článku
000349661700002
EID výsledku v databázi Scopus
—