Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Interpretations concerning neural coding derived from experiments on smell (and taste).

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985823%3A_____%2F01%3A20010265" target="_blank" >RIV/67985823:_____/01:20010265 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Interpretations concerning neural coding derived from experiments on smell (and taste).

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sensory coding taking place at the level of receptor cells, and the adjacent neuronal circuitry is a conditio sine qua non for processing of olfactory stimuli. However, those sensory events do not represent the whole coding process. Different features concerning the stimuli in question are being ascribed to the corresponding neural message processed by the brain, probably. The added parts of the code are derived from two sources, apparently: from information concerning the proper stimulus, and those generated from interactions between the stimulus and the brain. The results discucced in the present paper have been acquired in psychophysical experiments. The aim was to draw inferences on the underlying coding processes. Candidates for feature codes could be considered: the presence/absence of the stimulus, its quality, intensity, spatial localization, dicriminability from other stimuli, mutual timing with respect to other stimuli, adherence to a stimulus sequence of increasing intensity

  • Název v anglickém jazyce

    Interpretations concerning neural coding derived from experiments on smell (and taste).

  • Popis výsledku anglicky

    Sensory coding taking place at the level of receptor cells, and the adjacent neuronal circuitry is a conditio sine qua non for processing of olfactory stimuli. However, those sensory events do not represent the whole coding process. Different features concerning the stimuli in question are being ascribed to the corresponding neural message processed by the brain, probably. The added parts of the code are derived from two sources, apparently: from information concerning the proper stimulus, and those generated from interactions between the stimulus and the brain. The results discucced in the present paper have been acquired in psychophysical experiments. The aim was to draw inferences on the underlying coding processes. Candidates for feature codes could be considered: the presence/absence of the stimulus, its quality, intensity, spatial localization, dicriminability from other stimuli, mutual timing with respect to other stimuli, adherence to a stimulus sequence of increasing intensity

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    FH - Neurologie, neurochirurgie, neurovědy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2001

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Neuronal coding of perceptual systems. Proceedings of the International School of Biophysics, Casamicciola, Napoli, Italy, 12-17 October 1998.

  • ISBN

    981-02-4164-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    561-568

  • Název nakladatele

    World Scientific Publishing

  • Místo vydání

    Singapore

  • Místo konání akce

    Casamicciola [IT]

  • Datum konání akce

    12. 10. 1998

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku