Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optické monitorování kyslíku a glukózy v průběhu fermentačního procesu v bioreaktoru.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985858%3A_____%2F07%3A00091176" target="_blank" >RIV/67985858:_____/07:00091176 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    Optické monitorovanie kyslíka a glukózy v priebehu fermentačného procesu v bioreaktore.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    MATINOES optický senzor na detekci kyslíku a glukosy bol použitý v priebehu fermentácie kvasinok S. cerevisiae DBM 60 a baktérií konsorcia NEM. Citlivosť a koncentračná škála senzorov závisela od struktury rutheniového komplexa. Po fermentácii, SEM mikroskopie citlivých vrstiev ukázala prítomnosť buniek na povrchu a vo vnitre, no odozva glukosového senzora bola stabilná v priebehu 6ti dennej fermentácie kvasinok. Signal MATINOES kyslíkového senzora súuhlasil s meraním na Clarkovej elektrodě po čas celéfermentácie konsorcia baktérii NEM.

  • Název v anglickém jazyce

    The Optical Monitoring of Oxygen and Glucose during Fermentation in the Bioreactor.

  • Popis výsledku anglicky

    MATINOES optical sensors of oxygen and glucose were applied during fermentation of S. cerevisiae DBM 60 and bacterial consortium NEM. A sensitivities and concentration ranges of sensors were influenced by structure of ruthenium complex. After fermentation, SEM of sensitive films revealed cells growth on theirs surface and inside but the response of glucose sensor was stable during 6 days of yeast fermentation. The signal of MATINOES oxygen sensor agreed with measurement of Clark electrode during full time of NEM fermentation.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    CC - Organická chemie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2007

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednáškových a posterových príspevkov.

  • ISBN

    978-80-227-2628-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    81-88

  • Název nakladatele

    STU Fakulta chemickej a potravinárskej technologie

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Banská Bystrica

  • Datum konání akce

    7. 2. 2007

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku