Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reologické, senzorické a užitné vlastnosti šlehaných tuků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985874%3A_____%2F06%3A00053873" target="_blank" >RIV/67985874:_____/06:00053873 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Reologické, senzorické a užitné vlastnosti šlehaných tuků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Bylo analyzováno 12 vzorků šlehaného tuku CERES SOFT. Statisticky průkazné závislosti byly zjištěny mezi reologickými (statická mez toku, zdánlivá viskozita) a senzorickými charakteristikami (tvrdost při krájení nožem, roztíratelnost, přijatelnost textury). Texturu šlehaných tuků ovlivňuje především množství plynného dusíku a velikost bublin.

  • Název v anglickém jazyce

    Rheological, sensory and used properties of whipped fats

  • Popis výsledku anglicky

    12 samples of whipped fat CERES SOFT were analysed. Statistically significant relationship were observed between various rheological (static yield value, apparent viscosity) and sensory data (hardness, spreadability, texture acceptance).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    BK - Mechanika tekutin

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/IAA2060404" target="_blank" >IAA2060404: Psychoreologie vícefázových dispersních systémů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Zborník prednášok z XLIV. medzinárodnej konferencie z technológie a analytiky tukov

  • ISBN

    80-86238-97-0

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    44-50

  • Název nakladatele

    Palma-Tumys

  • Místo vydání

    Bratislava

  • Místo konání akce

    Liptovský Ján

  • Datum konání akce

    10. 5. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku