Reologické, senzorické a užitné vlastnosti šlehaných tuků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985874%3A_____%2F06%3A00053873" target="_blank" >RIV/67985874:_____/06:00053873 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Reologické, senzorické a užitné vlastnosti šlehaných tuků
Popis výsledku v původním jazyce
Bylo analyzováno 12 vzorků šlehaného tuku CERES SOFT. Statisticky průkazné závislosti byly zjištěny mezi reologickými (statická mez toku, zdánlivá viskozita) a senzorickými charakteristikami (tvrdost při krájení nožem, roztíratelnost, přijatelnost textury). Texturu šlehaných tuků ovlivňuje především množství plynného dusíku a velikost bublin.
Název v anglickém jazyce
Rheological, sensory and used properties of whipped fats
Popis výsledku anglicky
12 samples of whipped fat CERES SOFT were analysed. Statistically significant relationship were observed between various rheological (static yield value, apparent viscosity) and sensory data (hardness, spreadability, texture acceptance).
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
BK - Mechanika tekutin
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/IAA2060404" target="_blank" >IAA2060404: Psychoreologie vícefázových dispersních systémů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Zborník prednášok z XLIV. medzinárodnej konferencie z technológie a analytiky tukov
ISBN
80-86238-97-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
44-50
Název nakladatele
Palma-Tumys
Místo vydání
Bratislava
Místo konání akce
Liptovský Ján
Datum konání akce
10. 5. 2006
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—