Stafylokoky a enterokoky ve vodách a potravinách a jejich citlivost k antibiotikům.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F06%3A00004287" target="_blank" >RIV/00216275:25310/06:00004287 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Staphylococcus and Enterococcus strains of water and food origin
Popis výsledku v původním jazyce
Two hundred samples of foodstuffs and water were examined for the presence of Enterococcus sp., of which 105 were identified as positive. Sixty samples of foodstuffs and water were examined for the presence of Staphylococcus sp., of which 48 were identified as positive. The isolated strains were identified and, based on their generic attributes, they were ranked to genus Enterococcus and Staphylococcus. For sorting, a STAPHYtest 16, API Staph and EN-COCCUS tests were used. The isolates were further subjected to screening of susceptibility to antibiotics, a broth microdilution method was applied.
Název v anglickém jazyce
Staphylococcus and Enterococcus strains of water and food origin
Popis výsledku anglicky
Two hundred samples of foodstuffs and water were examined for the presence of Enterococcus sp., of which 105 were identified as positive. Sixty samples of foodstuffs and water were examined for the presence of Staphylococcus sp., of which 48 were identified as positive. The isolated strains were identified and, based on their generic attributes, they were ranked to genus Enterococcus and Staphylococcus. For sorting, a STAPHYtest 16, API Staph and EN-COCCUS tests were used. The isolates were further subjected to screening of susceptibility to antibiotics, a broth microdilution method was applied.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GA203%2F05%2F2106" target="_blank" >GA203/05/2106: Moderní instrumentace v chemické, potravinářské a klinické analýze</a><br>
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food and Nutrition Research
ISSN
1336-8672
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
45
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
120-126
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—