Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stafylokoky a enterokoky ve vodách a potravinách a jejich citlivost k antibiotikům.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216275%3A25310%2F06%3A00004287" target="_blank" >RIV/00216275:25310/06:00004287 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Staphylococcus and Enterococcus strains of water and food origin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Two hundred samples of foodstuffs and water were examined for the presence of Enterococcus sp., of which 105 were identified as positive. Sixty samples of foodstuffs and water were examined for the presence of Staphylococcus sp., of which 48 were identified as positive. The isolated strains were identified and, based on their generic attributes, they were ranked to genus Enterococcus and Staphylococcus. For sorting, a STAPHYtest 16, API Staph and EN-COCCUS tests were used. The isolates were further subjected to screening of susceptibility to antibiotics, a broth microdilution method was applied.

  • Název v anglickém jazyce

    Staphylococcus and Enterococcus strains of water and food origin

  • Popis výsledku anglicky

    Two hundred samples of foodstuffs and water were examined for the presence of Enterococcus sp., of which 105 were identified as positive. Sixty samples of foodstuffs and water were examined for the presence of Staphylococcus sp., of which 48 were identified as positive. The isolated strains were identified and, based on their generic attributes, they were ranked to genus Enterococcus and Staphylococcus. For sorting, a STAPHYtest 16, API Staph and EN-COCCUS tests were used. The isolates were further subjected to screening of susceptibility to antibiotics, a broth microdilution method was applied.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA203%2F05%2F2106" target="_blank" >GA203/05/2106: Moderní instrumentace v chemické, potravinářské a klinické analýze</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Food and Nutrition Research

  • ISSN

    1336-8672

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    45

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    120-126

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus