Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Náhrada škrobu pektinem a inulinem v dietě časně odstavených králíků: vliv na užitkovost, zdraví a stravitelnost živin.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F05%3A00027750" target="_blank" >RIV/67985904:_____/05:00027750 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027014:_____/05:#0000013

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Replacing starch by pectin and inulin in diet of early-weaned rabbits: effect on performance, health and nutrient digestibility

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the effect of partial replacement of starch by pectin or pectin and inulin a diet of early-weaned rabbits. A total of 180 (60 per group) and 18 (6 per group) rabbits, 21 days old at the beginning of the experiment, were used for growth performance and intestinal traits evaluation, respectively. Digestibility of nutrients was measured individually (9 rabbits per group) between 49-53 days of age. A control, P (pectin) and PI (pectin+inulin) diet were formulated. For the whole fattening period, the lowest mortality was observed in rabbits fed the PI diet. Total VFA concentration in the caecum of rabbits fed diet supplemented with inulin (PI diet) was significantly higher and the pH lower than in the caecum of other rabbits.

  • Název v anglickém jazyce

    Replacing starch by pectin and inulin in diet of early-weaned rabbits: effect on performance, health and nutrient digestibility

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of partial replacement of starch by pectin or pectin and inulin a diet of early-weaned rabbits. A total of 180 (60 per group) and 18 (6 per group) rabbits, 21 days old at the beginning of the experiment, were used for growth performance and intestinal traits evaluation, respectively. Digestibility of nutrients was measured individually (9 rabbits per group) between 49-53 days of age. A control, P (pectin) and PI (pectin+inulin) diet were formulated. For the whole fattening period, the lowest mortality was observed in rabbits fed the PI diet. Total VFA concentration in the caecum of rabbits fed diet supplemented with inulin (PI diet) was significantly higher and the pH lower than in the caecum of other rabbits.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    ED - Fyziologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GP523%2F03%2FD011" target="_blank" >GP523/03/D011: Vliv vyššího obsahu neškrobových polysacharidů v krmné směsi na užitkovost, stravitelnost živin a úhyn časně odstavených králíků</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Animal and Feed Sciences

  • ISSN

    1230-1388

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    14

  • Číslo periodika v rámci svazku

    -

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    321-331

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus