Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Lipolytická aktivita potencionálních probiotických enterokoků a stafylokoků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67985904%3A_____%2F08%3A00322303" target="_blank" >RIV/67985904:_____/08:00322303 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Lipolytic activity of potential probiotic enterococci and additive staphylococci

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In enterococci and staphylococci isolated from traditional Slovak sausages and rabbit faeces the lipolytic activity was determined. In 7 strains the lipolytic activity was absent. In remaining 13 strains the lipolytic activity varied from 61 to 471 mmolfatty acid released per h per mg of protein. In general, enterococci isolated from sausages possessed higher lipolytic activity than rabbit enterococci. On the other hand, rabbit staphylococci produced more lipase than staphylococci from sausages. Some strains studied could be recommended as starter cultures in sausage production.

  • Název v anglickém jazyce

    Lipolytic activity of potential probiotic enterococci and additive staphylococci

  • Popis výsledku anglicky

    In enterococci and staphylococci isolated from traditional Slovak sausages and rabbit faeces the lipolytic activity was determined. In 7 strains the lipolytic activity was absent. In remaining 13 strains the lipolytic activity varied from 61 to 471 mmolfatty acid released per h per mg of protein. In general, enterococci isolated from sausages possessed higher lipolytic activity than rabbit enterococci. On the other hand, rabbit staphylococci produced more lipase than staphylococci from sausages. Some strains studied could be recommended as starter cultures in sausage production.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    77

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000263226200012

  • EID výsledku v databázi Scopus